Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKI VRT

Osijek pobjedom nad Šibenikom otvorio sezonu, Bohar zabio dva gola

Osijek i Šibenik susreli se u 1. kolu Prve HNL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/10
16.07.2021.
u 22:59

Argentinski napadač Ramon Mierez je postigao vodeći pogodak za Osječane u 62. minuti, a u 90. minuti je za 2-0 pogodio Slovenac Damjan Bohar koji je svojim drugim pogotkom, postignutim u petoj minuti sučevog dodatka iz kaznenog udarca, postavio konačnih 3-0.

Nogometaši Osijeka pobijedili su u Gradskom vrtu Šibenik s 3-0 (0-0) na startu nove sezone Prve HNL. 

Argentinski napadač Ramon Mierez je postigao vodeći pogodak za Osječane u 62. minuti, a u 90. minuti je za 2-0 pogodio Slovenac Damjan Bohar koji je svojim drugim pogotkom, postignutim u petoj minuti sučevog dodatka iz kaznenog udarca, postavio konačnih 3-0. 

Hrvatski doprvak je u Gradskom vrtu dočekao Šibenčane sa željom za nastavkom pozitivnog niza u međusobnim dvobojima iz prošle sezone u kojoj je momčad Nenada Bjelice slavila u sva četiri dvoboja i pritom nije primila nijedan pogodak.

Osječka mreža je ostala netaknuta i u prvom poluvremenu prvog ovosezonskog dvoboja, a vratar Ivica Ivušić nije se našao na iskušenjima, dok je šibenski vratar Lovre Rogić zaslužio epitet najboljeg pojedinca prvih 45 minuta.

U 8. minuti je obranio Mierezov udarac, a u 21. minuti je njegov dio posla obavio branič Karlo Bilić, koji je glavom zaustavio opasan i precizan udarac Šime Gržana s 15 metara. U 25. minuti Šibenčane je spasila greda na kojoj je odsjeo Jugovićev udarac glavom.

Najbolju intervenciju Rogić je imao u 42. minuti, kad je po mokrom travnjaku uspio zaustaviti izrazito zahtjevan i precizan prizemni udarac Pilja u donji desni kut.

Rasplet utakmice dogodio se unutar jedne minute u drugom poluvremenu, u koje su Šibenčani ušli s mnogo izraženijim ambicijama za ugrožavanjem osječkih vrata. U 62. minuti se tako Deni Jurić našao "oči u oči" s Ivušićem nakon odličnog dodavanja Kvesića, ali je osječki vratar obranio udarac šibenskog kapetana.

U sljedećoj akciji Osijek je poveo. Mato Miloš je ubacio s desne strane na prvu vratnicu, a najbolji strijelac Prve HNL u prošloj sezoni, Argentinac Ramon Mierez preciznim udarcem glavom svladao je do tada nesavladivog Lovru Rogića. Bio je to 23. prvenstveni pogodak argentinskog napadača u osječkom dresu.

Šibenčani su još nekoliko puta zaprijetili, ali je Ivušić bio na visini zadatka.

Sve dvojbe oko pobjednika otklonio je Slovenac Damjan Bohar u završnici utakmice. U 90. minuti je s nekoliko metara poslao loptu u mrežu na dodavanje kapetana Žapera. U posljednjoj minuti je sudac Goran Pečarić dosudio kazneni udarac za Osijek zbog prekršaja nad Ndockytom, koji je u svoj drugi pogodak na utakmici pretvorio Bohar za konačnih 3-0.

Strijelci: 1-0 Ramon Mierez (62), 2-0 Damjan Bohar (90), 3-0 Damjan Bohar (90+5)

U subotu su na rasporedu nove dvije utakmice prvog kola: od 18.55 sati zagrebačka Lokomotiva će ugostiti Hajduk u Kranjčevićevoj ulici, a od 21 sat Rijeka je na Rujevici domaćin Gorici. Prvo kolo će biti zaključeno nedjeljnim dvobojem (18.55 sati) Istre 1961 i Hrvatskog dragovoljca u Puli.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Napiši mi usne tvoje
Napiši mi usne tvoje
08:01 17.07.2021.

Dobro je, Laki je mirniji. Ali kako ce se nositi s pritiskom od +3....bojim se da ne pukne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije