Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rudeš ostao zakucan na dnu

Osijek napokon upisao pobjedu, unatoč 3:0 s tribina poručili: 'Uprava odlazi! Nije žvaka za seljaka'

Foto: Borna Jakšić/PIXSELL
1/44
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.10.2023.
u 18:00

Inače, utakmica je bila pod znakom pitanja tijekom subote zbog onečišćenog zraka u Osijeku. Domaći klub je na preporuku gradskih vlasti bio za odgodu, ali je Rudeš bio protiv kao i HNS te je odlučeno da se utakmica odigra.

Nogometaši Osijeka ostvarili su četvrtu prvenstvenu pobjedu ove sezone, na domaćem terenu svladali su Rudeš s 3-0 (1-0) u 11. kolu HNL-a. U nadoknadi prvog dijela strijelac prvog gola je bio Ramon Mierez. U 80. minuti pogodio je Ivan Fiolić za 2-0, dok je konačnih 3-0 postavio Darko Nejašmić u 95. minuti.

Time je Osijek prekinuo negativan niz od pet ligaških utakmica bez pobjede. Prije ovog slavlja Osječani su imali dva remija i tri poraza. Bila je ovo ujedno prva utakmica Osijeka bez dosadašnjeg trenera Stjepana Tomasa koji je morao otići uslijed loših rezultata. Domaćina je vodio privremeni trener Ivo Smoje.

Osijek je skočio na četvrto mjesto ljestvice, dok je Rudeš i dalje čvrsto posljednji s jednim remijem i čak deset poraza.

GALERIJA:

1/44

Nije dugo trebalo da Osijek zagospodari terenom, a prvu veliku šansu imao je u šestoj minuti, no završnica Miereza bila je prilično loše. Sve je za goste bilo još opasnije u 24. minuti. Pucao je Gržan, a sjajno je reagirao gostujući vratar Marković i spriječio sigurno vodstvo domaćina.

U prvom dijelu Rudeš nije napravio baš ništa u igri prema naprijed, ali se organizirano branio. Sve do sudačke nadoknade prvog poluvremena kada je Osijek poveo. Pušić je ubacio, a glavom je prvi domaći strijelac Mierez pogodio za 1-0.

POVEZANI ČLANCI:

U nastavku su Osječani dodatno smirili intenzitet svojih napada koji ni u prvom dijelu nije bio žestok. Sve je, pak, zaključeno u 80. minuti kada je prvi udarac Fiolića zaustavio odlični gostujući vratar Marković, ali ne i drugi za 2-0. U posljednjim trenucima susreta konačnih 3-0 postavio je Nejašmić.

Inače, utakmica je bila pod znakom pitanja tijekom subote zbog onečišćenog zraka u Osijeku. Domaći klub je na preporuku gradskih vlasti bio za odgodu, ali je Rudeš bio protiv kao i HNS te je odlučeno da se utakmica odigra.

TABLICA:

Standings provided by Sofascore

U nastavku dana igra se derbi utakmica 11. kola, na Rujevici se od 18.30 sastaju dvije vodeće momčadi prvenstva Rijeka i Hajduk. Kolo će završiti u nedjelju utakmicama Lokomotiva - Gorica od 15 sati te Dinamo - Istra 1961 od 17.15 sati.

VIDEO: Trener Riječana Željko Sopić komentirao nadolazeći susret s Hajdukom: 'Utakmica kao i svaka druga. Iskreno, ne osjećamo pritisak'

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mikimouse12
19:05 07.10.2023.

Osijek i naslov prvaka u jednoj recenici je nesto najsmjesnije sto sam danas procitao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije