Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA ZA VRH

Osijek je dobar, ali Dinamo još uvijek ima bolje vozače i motor

Osijek i Dinamo susreli se u 30. kolu Prve HNL
Davor Javorovic/PIXSELL
22.04.2021.
u 07:30

No, ima još dosta kilometara do kraja i vidjet ćemo tko ima dovoljno benzina i bolji odabir guma.

Dinamo je rezultatom zacijelo zadovoljniji kad se gleda borba za naslov prvaka. Zadržao je s tih 1:1 protiv Osijeka bodovnu prednost, kako ima utakmicu manje, može ju još i povećati i ploviti prema obrani naslova prvaka. No, ono što smo vidjeli u tom velikom srazu prvog i drugog na našoj tablici je - nogomet.

Stoga, za ono što smo vidjeli moramo čestitati i Damiru Krznaru i Nenadu Bjelici, svim igračima obje momčadi na prvoj predstavi. Gledao sam u ovih 30 godina ‘milijun’ derbija, ali ovo je bio pravio nogometni derbi, utakmica u kojoj se igrao nogomet, u kojem se željelo pobijediti, u kojem destrukcija nije bila prva misao nego je igra bila ideja kod obje momčadi. I zato smo imali tako dobru utakmicu u kojoj se moglo uživati, oba trenera željela su igrati nogomet i kroz igru dobiti prednost.

Nije sinoć bilo ideje da se ne igra, da se lomi tempo, sjecka igra, rade prekidi, Dinamo i Osijek željeli su igrati nogomet, i igrali su ga. Bez dodatnih nenogometnih atributa, kao što su svađe sa sucima, prenemaganja po terenu, bakljada. Ovdje se išlo i u ‘kost’ bilo je i sukoba, ali na kraju je najviše bilo nogometa i to je ono što veseli.

21.04.2021., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Arijan Ademi, Laszlo Kleinheisler, Kristijan Jakic Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Nisu ni treneri ni igrači tražili da se utakmica ‘ubije’, tražili su pobjedu i ovo je bila doista sjajna utakmica u kojoj su obje momčadi mogle pobijediti. Dinamo je bio za nijansu, nakon tih 90 minuta, malo bolji, ali ako misli da je s tim remijem riješio prvenstvo, onda će mu to biti ‘duda varalica’. Bodovna prednost je mala, istina da imaju i utakmicu manje s Hajdukom i u završnicu prvenstva kreću s ‘pole positiona’, da imaju najbolji motor i najbolji izbor guma, ali morat će se jako potruditi da ne izlete iz nekog zavoja, da u završnici utrke ne ostanu bez benzina, no to je na njima, imaju najbolji bolid i najbolje ‘vozače’.

Osijek je jako dobar, smislen i pametno organiziran u svojoj igri. Nije uspio dobiti plave baš zato jer Dinamo ima bolji ‘pit-vall’, bolje vozače i bolji motor. No, ima još dosta kilometara do kraja i vidjet ćemo tko ima dovoljno benzina i bolji odabir guma. U svakom slučaju, Dinamo nakon derbija ima ‘pole position.’

Ključne riječi

Komentara 3

PE
peronja
10:12 22.04.2021.

trebali smo im u prvom poluvremenu utrpati barem tri komada i postaviti ih na pravo, drugo, mjesto. Interesantno da kad je trebalo gledati var na štetu Dinama, gledao se, ali kad je trebalo gledati var gdje bi možda odluka bila u korist Dinama, onda se nije var oglasio. no bebek je antidinamovski smradh i tu se ne može puno napraviti.

PU
puniša
09:24 22.04.2021.

Krznar je takticki ubio Bijelicu

Avatar Oneill
Oneill
12:53 22.04.2021.

Ja vidmm Osbek u bliskoj budućnosti kao prvaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije