Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sportski interesi

Oršić ostaje, veliki je to posao Dinama: Nema tih novaca za koje bi ga pustili

Zagreb: Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 19. kolu Prve HNL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
30.01.2022.
u 07:00

Zna se da je Oršić želio u Englesku, tamo bi zarađivao i dvostruko više nego u Maksimiru, nije više mlad i pitanje je hoće li ponovo imati takvu priliku. Je li on sretan ovakvim raspletom?

Uzbudljivo je bilo u Dinamu ovih dana, lomila su se koplja oko odlaska ili ostanka Mislava Oršića. Koliko je sve daleko otišlo svjedoči i dolazak predsjednika Burnleya, engleskog prvoligaša koji je silno želio kupiti tog igrača Dinama. Došao je u petak u Zagreb ne bi li ipak nagovorio čelnike plavih da ga puste, nudio za Oršića jako velik novac, tih desetak milijuna eura ni za jednu klupsku blagajnu nije kikiriki.

Prije nekoliko dana iz Dinama su nam rekli da su ponudu odbili, da ih čak previše ne zanima ni povišenje ponude. No, Burnley nije odustajao, to prije što je i sam Oršić želio taj transfer. Na kraju su u subotu ujutro u Dinamu objavili valjda konačnu odluku - Oršić ostaje u Dinamu.

Dinamo pokazao moć

- Treba naglasiti veliki trud Mislava i njegova agenta, vodećih ljudi u klubu, svi su ozbiljno prionuli poslu kako bi Oršić ostao u Dinamu. Iza Mislava su ozbiljne pripreme, radio je sjajno, vjerujem da će već danas protiv Rijeke biti na svojoj optimalnoj razini - rekao je Dinamov trener i sportski direktor Željko Kopić.

Zna se da je Oršić želio u Englesku, tamo bi zarađivao i dvostruko više nego u Maksimiru, nije više mlad i pitanje je hoće li ponovo imati takvu priliku. Stoga, postaje možda upitno u kakvom je sad psihičkom stanju, možda se već vidio u Engleskoj, zamišljao kako igra protiv njihovih velikana.

23.01.2022., Zagreb - Stadion u Maksimiru, prijateljska utakmica, GNK Dinamo - SK Sturm Graz. Mislav Orsic Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Mislav je poseban igrač, dečko koji je velikim slovima već upisan u povijest kluba. Odigrao je brojne utakmice kvalitetno, naravno da smo sretni i zadovoljni njegovim ostankom, svi znamo koliko nam je bitan na terenu, ali i u svlačionici. Omiljen je među navijačima, djeca ga gledaju kao simbol Dinama, ponosni smo što ostaje s nama. On je pozitivan nakon svega - rekao je Kopić pa se i nasmijao na šale o pozitivnom i negativnom s obzirom na stalna testiranja na koronu.

- Ma on je pozitivac, s velikim P!

Dinamo je ovakvim potezom pokazao da mu nije u fokusu samo novac, ozbiljno bi zaradio tim transferom, no prevagnuli su sportski interesi.

- Svaka poslovna odluka se strateški gleda na dva načina, i kakvu god odluku donijeli, ona je veliki rizik. Velik je novac u tom poslu bio u pitanju, gledali smo i na financijski i sportski aspekt cijele priče, a vodili smo računa i o momčadi. I prevagnuo je taj sportski interes. A Mislav je motiviran, kao i cijela momčad, svi smo spremni za dvoboj s Rijekom - kaže Dinamov trener.

Dinamo je takvim potezom, odricanjem od velikog novca kojim bi dobrim dijelom popunio proračun, pokazao svoju snagu. Valja priznati da je to hrabar potez, ali i potez za svaku pohvalu. Pokazatelj je to i koliko Dinamo ozbiljno shvaća prvenstvo, koje danas nastavlja utakmicom s Rijekom. Primarni cilj mu je osvajanje naslova prvaka i novi izlazak u kvalifikacije za Ligu prvaka jer tim Uefinim natjecanjem može zaraditi i znatno više od tih desetak milijuna eura koliko je mogao dobiti za Oršića. A Oršić će zacijelo dobiti i nekakvu nagradu za ostanak u smislu povećanja plaće, koja mu je dosad navodno bila 800.000 eura godišnje. Ne treba čuditi postane li najbolje plaćeni igrač plavih, no i zaslužio je.

23.01.2022., Zagreb - Stadion u Maksimiru, prijateljska utakmica, GNK Dinamo - SK Sturm Graz. Mislav Orsic Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kopić kaže da je Oršić svih ovih dana normalno trenirao, no kako je sve to preživljavala momčad, jesu li li se igrači već počeli opraštati s Oršićem?

- Ma nismo se opraštali, zajedno smo na treninzima cijelo vrijeme, a naravno da su svi u svlačionici sretni što Oršić ostaje u našoj momčadi. On nam puno znači, sretni smo što će i ovog proljeća biti s nama - pojasnio je igrač plavih Josip Mišić.

Dakle, Oršić je spreman za današnji derbi s Rijekom, no nisu baš svi igrači spremni za taj susret sa suparnikom od kojeg je Dinamo u posljednje tri utakmice primio devet pogodaka, po tri u svakoj.

Petković upitan za Rijeku

- Petković je bio ozlijeđen, a potom je dobio virozu, pa ćemo vidjeti do utakmice što ćemo s njim. Imamo još nekoliko igrača s virozom, a sigurno neće biti Moharramija koji je s reprezentacijom Irana (izborio je Svjetsko prvenstvo Kataru, nap. a.). Naravno da su nam ti pogoci koje smo primili u susretima s Rijekom upozorenje, ali i dodatni motiv. Želimo doći do prve pobjede nad Rijekom ove sezone. Rijeka je godinama u vrhu HNL-a, igra kvalitetno i visokim intenzitetom - kazao je Kopić te se osvrnuo i na prijelazni rok.

- Svi su napravili sve što su mogli da budu što kvalitetniji, a na koncu će sve pokazati igre i rezultati. No, mi smo fokusirani samo na svoj rad, gledamo samo sebe. I dalje smo aktivni na tržištu, pratimo. Zasad nam je došao Bočkaj, Pero je pozitivan lik, radi jako dobro, suigrači su ga sjajno prihvatili. Zadovoljni smo njegovim radom i vjerujemo da će nam biti veliko pojačanje - rekao je Kopić, a Mišić uz smijeh dodao:

- Bočkaj neće kod nas pucati slobodnjake, ha-ha. Šalim se, on je jako dobar pri prekidima, sigurno će nam i u tom segmentu biti od velike pomoći u nastavku sezone.

Kako će to s ostankom Oršića i dolaskom Bočkaja izgledati vidjet ćemo već danas od 17.30 u borbi plavih s Rijekom za ostanak na vrhu prvoligaške ljestvice.

Ključne riječi

Komentara 9

DM
drazen.muhvic
07:36 30.01.2022.

Ovo mu je bila zadnja šansa da zaigra u nekoj od liga petice. Za godinu-dvije će ga uspjeti prodati jedino u Kinu, Južnu Koreju ili na Arapski poluotok za upola manje novca nego što su sada mogli dobiti...

AN
antovukovicc
12:33 30.01.2022.

Sramotna, odvratna odluka dinama, očito je da mu nisu dali da ide u Englesku, za dinamo je dao i više nego dosta. Tim novcima su mogli kupiti Lovrića i napraviti od njega igračinu al sad je još uvijek u bijednoj gorici dok će Oršić čime dinamo ispadne iz Europe opet izgubit motivaciju kao što ju je gubio već više puta jer predobar je za HNL

TE
Teig1
07:19 30.01.2022.

Znači nije usjelo prekomjerno prepucavanje cijenom. A sada kada se nije mogao preskupo prodati, ma njega nećemo nikome prodati. Pa nije on tako naivan ko malo dijete ? Ovako kad se povrijedi ili izvan je forme dobiće nogu u g. od tih vidijoca u Međugorju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije