Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI DANI

Oršić doživio osjetan pad cijene zbog situacije u Southamptonu. Ni Ćaleta-Car nije bolje prošao

Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Newcastle United v Southampton
Foto: Scott Heppell/REUTERS
1/4
21.03.2023.
u 18:48

I Mateo Kovačić, usprkos tome što je postao kapetan, sada ima nižu cijenu nego prije. Jedino je Ivan Perišić ostao pri staroj...

Ni u igri, ni na klupi. Mislav Oršić (30) želi u Southamptonu pokazati sve kvalitete kojim je godinama oduševljavao navijače Dinama, ali treneri engleskog prvoligaša jednostavno mu dosad nisu dali šansu. Svega šest minuta odigrao je u Premier ligi, češće je u zadnje vrijeme bio u zapisniku rezervi nego prve momčadi i potreban je veliki zaokret kako bi stvari počele sjedati na svoje mjesto. Barem je pozvan u reprezentaciju, koju očekuju utakmice protiv Walesa i Turske na početku kvalifikacija za Euro 2026., ali izbornik Zlatko Dalić objasnio je da ga neće moći zvati ako ne počne igrati u klubu.

Zbog svega pati i Oršićeva cijena. Naime, portal Transfermarkt ažurirao je vrijednost igrača u engleskoj Premier ligi. Orša je s dosadašnjih deset pao na sedam milijuna eura. Najviše je dosad vrijedio 12 milijuna eura, i to uoči Europskog prvenstva prije dvije godine. Duje Ćaleta-Car (26) 'spustio' se za dva milijuna zbog gotovo identičnih problema - malo ga nema u zapisniku, malo igra s rezervama. Trenutna vrijednost iznosi mu 14 milijuna eura.

Iako je postao kapetan Chelseaja, ni Mateo Kovačić (28) nije prošao ništa bolje. Naime, i naš veznjak vrijedi dva milijuna manje, odnosno sada 40 milijuna eura ukupno, što je i dalje dobra cijena. Jedini koji je ostao pri staroj vrijednosti je Ivan Perišić (10 milijuna).

Perišić ima 34 godine, ali dobar je u Tottenhamu, u 36 ovosezonskih nastupa u svim natjecanjima zabio je jedan gol i dodao devet asistencija. Spursi su na visokom četvrtom mjestu s 49 bodova, jednim manje od Manchester Uniteda, dok je Kovačićev Chelsea deseti s 38. Southampton je još uvijek posljednji s 23 boda. 

Soccer Football - Premier League - Leicester City v Chelsea - King Power Stadium, Leicester, Britain - March 11, 2023 Chelsea's Mateo Kovacic celebrates scoring their third goal Action Images via Reuters/Andrew Boyers EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details. Photo: Andrew Boyers/REUTERS
Foto: Andrew Boyers/REUTERS

Uvjerljivo najvrjedniji igrač lige sada je Arsenalov Bukayo Saka (110 milijuna), a slijede ga Enzo Fernandez (85 milijuna) i Martin Odegaard (80 milijuna eura). Najveći skok doživio je spomenuti Fernandez, koji je osvojio nagradu za najboljeg mladog igrača SP-a, i sada je skuplji za 30 milijuna eura.

Sve promjene na engleskom tržištu pronađite OVDJE

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije