Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE IDE PO PLANU

Organizatori zimskih olimpijskih igara uvjereni: Omikron ne predstavlja prijetnju

Beijing Winter Olympics
12.01.2022.
u 23:59

Organizatori Igara zahtijevaju cijepljenje s dvije doze ili strogu trotjednu karantenu za svakog sudionika koji uđe na olimpijsko područje.

Nakon što su pekinški olimpijski organizatori izrazili zabrinutost zbog porasta omikronskih infekcija u Kini, dikrektor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Pierre Ducrey izjavio da nova verzija koronavirusa ne predstavlja prijetnju Zimskim olimpijskim igrama koje će početi 4. veljače.

- Nema brige da će omikron utjecati na tijek Igara. Kina može napraviti veliki broj testova u vrlo kratkom vremenu, a broj sudionika na Igrama ne predstavljaju ugrozu za domaćina - rekao je direktor MOO-a Ducrey.

Organizatori Igara zahtijevaju cijepljenje s dvije doze ili strogu trotjednu karantenu za svakog sudionika koji uđe na olimpijsko područje.

Svi koji dođu u Kinu na Olimpijske igre morat će polagati niz testova, a sve akreditirane osobe, uključujući sportaše, dužnosnike, novinare i druge sudionike, morat će se testirati svakodnevno.

Nešto više od tri tjedna prije početka Igara u Pekingu, broj novozaraženih koronavirusom naglo se širi u Kini. U susjednom Tianjinu u srijedu je potvrđeno 137 infekcija novom verzijom virusa omikron, a vlasti su u toj milijunskoj metropoli već su najavile masovno testiranje svih stanovnika kako bi se spriječilo širenje virusa.

Prve infekcije omikronom potvrđene su i u sjevernoj kineskoj metropoli Dalian, a riječ je o dvojici studenata koji su prije toga bili u Tianjinu. I prije toga zaraze su potvrđene u gradu Anyangu, a i u tim slučajevima radilo se o ljudima koji su u grad došli iz Tianjina.

Kina se očito suočava s novim teškim testom svoje nulte politike koronavirusa, što znači ne samo masovno testiranje, već i ograničavanje kretanja stanovništva, strogu izolaciju i karantenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije