Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO'

Organizatori o tučnjavi na stazi: Volonteri su riskirali živote kako bi to spriječili

Rally
Foto: Printscreen
1/5
23.04.2023.
u 12:53

- Najoštrije osuđujemo ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazano u videu. Ove scene u niti jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja

Organizatori utrke WRC Croatia Rally službenim su se priopćenjem oglasili o današnjem incidentu kada se skupina muškaraca potukla na stazi.

"Najoštrije osuđujemo ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazano u videu. Ove scene u niti jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja. Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja te natjecateljske posade", poručili su orgnizatori i dodali:

"Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi ovaj događaj spriječili te osigurali cestu. U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju. Ovakvim scenama i osobama ovakvog ponašanja jednostavno nije i ne smije biti mjesto na našim niti bilo kojim sportskim događajima niti uz natjecateljske trase."

Iz videa koji se pojavio na internetu vidi se da se skupina muškaraca sukobila na stazi na kojoj voze WRC automobili. Tučnjava je trajala više od minutu, ali je policija uspjela na vrijeme reagirati. Sukobljena skupina uklonjena je s ceste, a samo desetak sekundi nakon toga prošao je automobil u punoj brzini.

- Na 300-400 tisuća ljudi, ako su se dvojica potukla, mislim da smo dobri. Ono nije bila lijepa snimka. Prošle godine bio sam u organizaciji, znam što znači kad se netko ne želi maknuti. U prvom laufu su svi na mjestima, a onda se opuste i onda bude svega i svačega - rekao je automobilist Juraj Šebalj u programu HTV-a.

Reli završava danas sa završna četiri brzinska ispita, po dva puta se vozi od Trakošćana do Vrbna, te od Zagorskih Sela do Kumrovca.

 

Ključne riječi

Komentara 3

ZA
zagabria5
13:54 23.04.2023.

Europeizacija je kratko trajala, vraćamo se mi na istok i Balkan ubrzano. Čudi da nema cajki u pozadini

BP
Besposlen pop
14:37 23.04.2023.

Možda je problem bio u zastavi?! Ruskoj ili srpskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije