Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPRAVDANO ILI NE?

Izbornik Srbije zatekao javnost! Precrtao igrača zbog izjave 'Srbi nisu nebeski narod...'

Nikola Kalinić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
03.07.2019.
u 10:13

Odmah se krenulo nagađati o razlozima zašto Kalinić neće na SP, a kao najizgledniji razlog činio se skandal u kojem je nedavno sudjelovao Kalinić kada je objavljen videozapis kako masturbira pred kamerom

Aleksandar Đorđević, izbornik srpske košarkaške reprezentacije, skratio je popis reprezentativaca na 18 imena uoči Svjetskog prvenstva, a nepozivanje Nikole Kalinića u tamošnjoj javnosti izazvala je šok i nevjericu. Kalinić je jedan od najboljih europskih krilnih igrača pa je njegovo izostavljanje iznenadilo mnoge. 

Odmah se krenulo nagađati o razlozima zašto Kalinić neće na SP, a kao najizgledniji razlog činio se skandal u kojem je nedavno sudjelovao Kalinić kada je objavljen videozapis kako masturbira pred kamerom. 

Ipak, Informer saznaje kako je pravi razlog potpuno druge naravi te da se zapravo radi o politici.

– Izbornik je precrtao Nikolu zbog pojedinih istupa u medijima, kao i političkih komentara na društvenim mrežama koji su podigli prašinu u javnosti. Stručni stožer plašio se da bi zbog toga mogla biti narušena atmosfera u momčadi pa je odlučeno da Kalinić ovog puta ne bude dio reprezentacije – pišu. 

Naime, Kalinić ne skriva svoje političke stavove pa je tako izjavio.

– Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili. Imali smo svijetlih trenutaka u prošlosti, ali moramo se pomiriti s tim da smo sada mala i nebitna točka na golemoj karti svijeta. Tko mi ne vjeruje, neka proputuje svijetom i neka kaže strancima odakle je i tko je, doživjet će šok, siguran sam. Ja sam ga doživio – kazao je za Blic pa se dotaknuo i Kosova, države koju Srbija ne priznaje. 

– Kosovska bitka odvila se prije 600 i više godina i već desetljećima to nije "naš" teritorij. Neka me isprave stariji i pametniji ako griješim. Nitko ne živi od prošlosti i što se prije pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bit će nam bolje – kazao je Kalinić.

>>> Pogledajte trening hrvatskih košarkaša u SAD-u


 
Ključne riječi

Komentara 26

Avatar KRALJ-TOMISLAV
KRALJ-TOMISLAV
11:54 03.07.2019.

Eto, kad Srbin kaže istinu u javnosti, onda za njega više nema sreće u Srbiji.

MA
marcel
11:38 03.07.2019.

ja bi reko kakav su srbi narod al me stra' da će me banirat

RO
Rope22
11:30 03.07.2019.

Halo večernji, pa stvarno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije