Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKE ŠKOLE HOKEJA

Oni umjesto crtića radije gledaju utakmice NHL-a

Klinci Hokej
Matija Habljak/PIXSELL
25.02.2010.
u 10:55

Povećanom interesu djece za treniranje hokeja pridonijeli su i uspjesi Medveščaka u EBEL-u, a Zagrebu je sve potrebnija još koja ledena površina.

Usred euforije koja posljednjih mjeseci vlada zbog Medveščaka, mnogi i ne znaju da je u Zagrebu mnogo mladih hokejaša koji vrijedno treniraju te jednog dana žele biti kao Ouellette, J. Prpić, Kristan, Hećimović...

U tri zagrebačka kluba (Mladost, Zagreb, Medveščak) samo u školama hokeja (6-10 godina) trenutačno je dvjestotinjak igrača. Interes za treniranje hokeja u posljednje se vrijeme povećao, a uspjeh Medveščaka u EBEL-u sigurno je pridonio tomu. No, s većim brojem mladih hokejaša povećali su se i problemi s ionako premalim brojem termina za led.

Led dijeli 12 klubova

– Bilo bi jako dobro kada bi se sagradilo još jedno klizalište. Ovako stalno mijenjamo mjesto održavanja i termine treninga, pa se dogodi da klinci umjesto na Šalatu dođu na Velesajam – kaže predsjednik Mladosti Duško Janjatović i dodaje:

– Led na Šalati, Velesajmu i u Domu sportova dijeli čak 12 klubova, tri hokejaška te ostali iz umjetničkog i brzog klizanja, curlinga... A tu su još i termini za građanstvo.

Janjatović objašnjava zašto sve više klinaca želi igrati hokej:

– Može se početi trenirati vrlo rano, već sa 4-5 godina. Roditelji su to shvatili i zato imamo puno djece.

No, hokej baš i nije jeftin sport, pogotovo zato što većinu troškova podmiruju roditelji.

Oprema košta 2000 kuna

– Kompletna oprema je 2000 kuna. A kako djeca brzo rastu, moramo često kupovati novu – kaže roditelj Tvrtko Zlopaša i dodaje:

– Međunarodni turniri na koje idemo vikendom stoje dodatnih 1000-1200 kuna.

Devetogodišnji igrač Mladosti Sven Almer hokej trenira već četiri i pol godine.

– Trenirao sam i te-kvon-do, no ipak sam se odlučio za hokej. Valjda i zbog tate Zorana koji je bivši reprezentativac i koji mi je prenio ljubav prema hokeju – kaže Sven, koji jednog dana želi postati profesionalni hokejaš.

A njegov suigrač Karlo Gregurić (9) kaže:

– Budući da sam vratar, uzori su mi Robert Kristan iz Medveščaka i Marc-André Fleury iz Pittsburgha.

Koliko Karlo voli hokej potvrđuje i sljedeći detalj:

– Zbog NHL utakmica znam se buditi noću. A dok moji vršnjaci gledaju crtiće, ja radije uživam u hokeju.

Komentara 1

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
19:09 25.02.2010.

bilo bi dobro da se otvore i škole hokeja u okolnim gradovima npr. samobor, krapina, varaždin, sisak... bilo bi dosta zainteresiranih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije