Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otišao u Birmingham

Onakav sitan i kržljav, pretvorio se u ratnika: Šunjić je kopija Nike Kovača!

27.07.2019.
u 07:07

Imao je 16 godina, bio je sitan, kržljav, dugokos, imao je valjda 30 kg s kopačkama – prisjeća se Bandić

Neslužbena stranica Birmingham Cityja, novoga kluba Ivana Šunjića, putem Twittera plasirala je vijest o dolasku bivšega dinamovca na St. Andrew’s, što je izazvalo izrazito pozitivne reakcije navijača.

Engleski web-portal footballleagueworld odmah je predstavio novo pojačanje plavih (Šunjić neće na Otoku promijeniti boju dresa, nadimak Birminghama je Blues, nap.a.). Evocirana je izjava tadašnjega trenera Lokomotive Marija Tokića o tada 20-godišnjoj zvijezdi u usponu.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

– Šunjić je već sada, u ovoj dobi, jedan od najboljih nogometaša hrvatske lige. Njegova izvedba već je sada zrela, pametna i odgovorna. Sve me više podsjeća na Niku Kovača – izjavio je tada Mario Tokić.

Nitko nije pričao o Šunjiću

Isti web-portal odmah je analizirao ovaj potez Birmingham Cityja, navodeći po dva razloga ‘za’ i ‘protiv’ Šunjićevoga dovođenja. Tako se smatra da je pozitivno što je riječ o žustrom, požrtvovnom nogometašu čiji će ratnički pristup ekspresno osvojiti navijače Bluesa, te igraču koji bi usto trebao potpisati dugoročni ugovor i na dulji rok biti oslonac momčadi u sredini terena.

U rubrici ‘protiv’ navodi se činjenica da je to transfer težak sedam milijuna eura, što Bluese limitira u dovođenju igrača, jer njihov proračun više ne može podnijeti nova ulaganja.

Podsjeća se na to da je Birmingham City u prošloj sezoni bio kažnjen oduzimanjem čak devet bodova zbog nepoštivanja financijskih pravila lige.

Također, analitičar izražava zrno sumnje u Šunjića, smatrajući da je prelazak iz ‘mlake vode’ Hrvatske lige u brutalni Championship veliki korak za igrača i da će mu trebati vremena za prilagodbu.

Ivan Šunjić, koji je jučer obavljao liječnički pregled u Birminghamu, a danas već počinje s treninzima, u Dinamo je došao kao kadet iz NK Zagreb. To je bio ključni korak u njegovoj karijeri, a za njega je zaslužan legendarni Dinamov trener mlađih kategorija Jozo Bandić.

1/4

– Imao je 16 godina, bio je sitan, kržljav, dugokos, imao je valjda 30 kg s kopačkama – prisjeća se Bandić i dodaje:

– U to vrijeme svi su pričali o Franu Brodiću, koji je nešto prije Ivana prešao iz Zagreba u Dinamo. Šunjića nitko nije spominjao. Čak su i njegovi roditelj bili u čudu kad sam im rekao da ga želim vidjeti u Dinamu. No ja sam tada u tom dečku vidio neviđenu energiju, čvrstinu u duel-igri, vidio sam ‘životinju’ u tom malom tijelu, dečka koji se baca na glavu za svaku loptu i onda munjevito ustaje i nastavlja trku.

Važan boravak u Lokomotivi

Šunjićev dolazak u Dinamo olakšao je i NK Zagreb, koji mu je, ne prepoznavši njegov potencijal, dao čiste papire. I Ivan je sa 16 godina debitirao za plave na kadetskom turniru ‘Čavlek’ u Karlovcu.

– Jedan od najvažnijih poteza u Šunjićevoj karijeri bio je odlazak u Lokomotivu, gdje je ušao u seniorski nogomet i stekao iskustvo i afirmaciju koja mu je omogućila povratak u Dinamo – dodao je Jozo Bandić.

Tako je Šunjić išao stopama Badelja, Pivarića, Vrsaljka, Brozovića, Pjace..., igrača koji su sazrijevali na Kajzerici, a unosno se prodavali iz Dinama. Na žalost, negdje je u toj priči zapelo s Lovrom Majerom...

Ključne riječi

Komentara 2

SE
senior
22:22 27.07.2019.

Nogomt je za profesionalnog nogometaša posao od kojeg žive i kojim osiguravaou doživotnu egzistenciju. Šunjiću novi klub za isti posao u startu nudi 4 /četiri/ puta višu plaću. Lud tko to ne bi koristio.

LK
lkjiop
07:54 27.07.2019.

Zalosno je kad igrac prvaka hr zemlje svjetskkg viceprvaka ide u eng drugu ligu u klub koji je 17 na tablici za tricavih 7 milja eurica. Potez dostojan sitnog seoskog trgovackog klubica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije