Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO ODLUKA

Olimpijski pobjednik pozvao na donaciju za agresiju na Ukrajinu. Prijeti mu zabrana nastupa na SP-u

Instagram
19.05.2023.
u 07:00

Čestitajući u listopadu rođendan svom velikom vođi Vladimiru Putinu, Hramcov je to činio ističući veliko slovo "Z", što je simbol ruske armije koji možete vidjeti i na tenkovima koji razaraju Ukrajinu

Premda će ruski tekvondaši moći nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Azerbajdžanu (ali bez nacionalnih obilježja, pod bijelom zastavom), lako bi se moglo dogoditi da taj neutralni tim ostane bez dvojice olimpijskih pobjednika iz Tokija.

A Vladislavu Larinu (preko 80 kg) i Maksimu Hramcovu (do 80 kg) to bi se moglo dogoditi zbog aktivnosti kojima su podržavali rusku agresiju na Ukrajinu.

Čestitajući u listopadu rođendan svom velikom vođi Vladimiru Putinu, Hramcov je to činio ističući veliko slovo "Z", što je simbol ruske armije koji možete vidjeti i na tenkovima koji razaraju Ukrajinu. Osim toga, Hramcov je "lajkao" post Vladimira Minejeva, ruskog MMA borca koji se priključio ruskoj vojsci da bi se borio protiv Ukrajinaca i u tome potiče i ostale sportaše.

GALERIJA Đoković se svađao s Ivaniševićem. Dobio je žestok odgovor

1/8

Larin je pak u svom videu pozvao Ruse da doniraju novac za vojsku i nabavku municije, a kolege sportaše pozvao je da "podrže mobilizirane Ruse koji brane domovinu".

Svjetski tekvondo savez (World Taekwondo) jedna je od nekoliko svjetskih federacija koje provjeravaju uloge ruskih i bjeloruskih sportaša u ratnoj propagandi, ali i samim vojnim aktivnostima.

VEZANI ČLANCI:

To se radi po naputku Međunarodnog olimpijskog odbora koji će nastup na Olimpijskim igrama dopustiti samo onim sportašima koji nisu podupirali agresiju na Ukrajinu i nisu ni na koji način bili povezani s vojnim snagama. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar OFA N AFO
OFA N AFO
09:23 19.05.2023.

i onda se neki čude zabranama za ruske sportaše! svi oni podržavaju rusku agresiju, samo što to neki otvoreno izjavljuju, a ostali se skrivaju radi svog interesa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije