Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u tekvondou

Još dvije medalje za Hrvatsku: Šapina prvak Europe, Klepac srebrna

20.05.2022.
u 22:06

Zagrepčanin koji nastupa za Marjan do finala je pomeo konkurenciju (uz bodovnu razliku 74:8) a finale je dobio na zlatni bod a debitantica Klepac već na prvom seniorskom natjecanju dospjela je u finale

Nakon dva dana natjecanja na četverodnevnom Prvenstvu Europe u Manchesteru, hrvatska tekvondaška reprezentacija ima pet medalja. Nakon tri bronce (sestre Duvančić i Teskera) kolekciju su upotpunili zlatni Ivan Šapina (87 kg) i srebrna Nika Klepac (73 kg).

Zagrepčanin koji nastupa za splitski Marjan, na putu do finala, pomeo je konkurenciju. Borac kojeg je kroz turnir vodi Dejan Mesarov, sve protivnike pobijedio je sa 20 ili više bodova razlike, Cipranina Theocharousa (26:0), Ukrajinca Bondara (24:4) i Slovenca Divkovića (24:4). No, u finalu s Španjolcem Martinezom bilo je vrlo tijesno. Štoviše, Ivan je gubio 4:8 da bi u posljednjim trenucima borbe izjednačio na 11:11 pa se otišlo u pripetavanje u kojem nije bilo bodova ali je Ivan imao više snažnih pokušaja pa je zlato pripalo njemu.

Finale je izborila i 20-godišnja članica zagrebačkog Medvedgrada Nika Klepac koja je eliminirala Nizozemku Oogink na zlatni bod, Njemicu Hadžić (4:2) i u borbi karijere, u polufinalu, Francuskinju Ble (15:8). Nažalost, drugu Francuskinju (Laurin) Nika nije uspjela iznenaditi te je, iscrpljena, u finalu ostala bez boa (0:16). Niku je kroz turnir vodio Veljko Laura kojem se zahvalila i njena klupska trenerica Nives Ambruš.

Ključne riječi

Komentara 2

LL
lijepa_li si
22:23 20.05.2022.

čestitke obitelji šapina! ivane, otac ti je gore napravio feštu!

KR
kronika20
22:12 20.05.2022.

Koja korist od takvih, samo trošak .Bilo bi bolje da su brojni takvi svoju energiju utrošili u stvaranje novih vrijednosti. Previše nam je parazita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije