Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S tročlanom posadom

Olimpijska baklja otputovala u svemir

lansiranje
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/11
07.11.2013.
u 07:52

Olimpijska baklja će u svemiru biti pet dana, a predviđena je i šetnja izvan Međunarodne svemirske stanice

Svemirska letjelica Soyuz TMA-11 M ukrašena logom Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju lansirana je danas na kozmodromu u Baikonuru.

Rusija je tri mjeseca prije Olimpijskih igara s tročlanom posadom na Međunardonu svemirsku postaju poslala i Olimpijsku baklju.

Olimpijska baklja će u svemiru biti pet dana, a predviđena je i šetnja izvan Međunarodne svemirske stanice.

Baklja u svemiru ipak neće gorjeti zbog sigurnosnih razloga.

>> Olimpijska baklja po prvi put ide u svemir

Komentara 2

DU
Deleted user
09:35 07.11.2013.

...gledam te baklje po Rusiji; koja demagogija, koje glupo trošenje novaca (umjesto saniranja teških poplava na daljnjem istoku; koje, uzgred, ne prenose zapadni mediji (i hrvatski) poput svake mačke skinute sa stabla u Londonu ili NewYorku), koje izokrenuto "identificiranje" ss olimpizmom! P.S.Svaka sličnost s ondašnjom Titovom štafetom ni/je slučajna!

DU
Deleted user
09:44 07.11.2013.

No, jedan vic (ukratko): U moskovskom restoranu gost pojede Bečki s prilogom i dođe mu račun od 100 Eura, Što, za obični Bečki 100 Eura?! Da, ali je pripreman na olimpijskom plamenu, uzvrati mu konobar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije