Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvenstvo Europe u boksu

Olimpijac Luka Plantić osigurao europsku medalju u poluteškoj

27.05.2022.
u 16:44

U četvrtfinalnoj borbi Prvenstva Europe koje se održava u Erevanu, poluteškaš Plantić jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je domaćeg borca Hakobijana

Uz nevjerojatno srčan nastup, 25-godišnji hrvatski poluteškaš Luka Plantić (80 kg) pobijedio je u četvrtfinalu domaćeg borca Hakobijana te je na Prvenstvu Europe u Erevanu, u glavnom gradu Armenije, osigurao medalju. Bilo je to, gotovo filmsko, kreševo dvojice nepopustljivih udarača u kojem je više udaraca zadao hrvatski boksač a njegovoj pobjedi jednoglasnom odlukom sudaca (5:0) pridonjelo je i brojanje suparniku u trećoj, posljednjoj, rundi borbe.

U osmini finala, srčani Sesvećanin koji brani boje Salone i jedini naš muški boksački olimpijac u Tokiju, pobijedio je na sudačko preglasavanje Gruzijca Gutsajeva (3:2). Taj je meč gubio prve dvije runde, ali ga je preokrenuo u trećoj.

Nakon niza mlađeuzrasnih medalja, Luki Plantiću ovo je prvo seniorsko odličje. A bio je europski prvak i doprvak svijeta do 18 godina i osvojio je broncu na Olimpijskim igrama mladih.

Inače, Luka je ovom prilikom osvojio medalju praktički u istoj kategoriji u kojoj je to njegov stariji brat Damir učinio 2017. Posljednje europske seniorske medalje osvojili su teškaš Marko Milun i lakoteškaš Toni Filipi a dogodilo se to 2019. u Minsku, na Europski igrama koje su se vodile i kao Prvenstvo Europe.

Posljednji hrvatski osvajač europskog seniorskog zlata bio je Filip Hrgović, prije sedam godina.

Plantić će se u polufinalu boriti sa Rusom pod srpskom zastavom Artjomom Agajevim

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije