Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bayern na Otoku brani 2:1

Olić: Srušit ćemo i Old Trafford!

'Ivica Olic (FC Bayern Muenchen) zieht ab, und Torwart Edwin van der Sar (Manchester United) hat keine Chance.  Muenchen, 30.03.2010, UEFA Champions League, FC Bayern Muenchen - Manchester United, Fot
'APF/Pixsell'
07.04.2010.
u 08:30

Schalke je apsolviran, utakmica sezone je iza njih, Bayernovi su nogometaši opet zasjeli na vrh Bundeslige.

Imali su slobodan dan na Uskrs, samo su još u nedjelju mogli razgovarati s novinarima, trener Louis van Gaal naredio je šutnju za medije u "operaciji Manchester".

Zdrav sam i "gazim"!

– Zdrav sam, sve je u redu, "gazim", sjajno se osjećam – rekao nam je Ivica Olić, Bayernova udarna igla.

U Gelsenkirchenu je Olić asistirao Mülleru za drugi Bayernov pogodak.

– Imao je Schalke 50 minuta igrača više, ali nije nas nadigrao niti stvorio neku priliku. Bolji smo, to smo dokazali i vrh je opet naš.

Jeste li nakon subote barem malo rasterećeni?

– Naravno! Kad riješite jedan problem, odmah s više elana pristupate rješavanju drugoga. Dakle, sad su nam očekivanja još veća, a i njemačka javnost od nas očekuje korak dalje.

Bayern je u Manchester otputovao u utorak, prednost 2:1 iz prve utakmice opipljiv je kapital uoči uzvrata.

– Gledajte, koliko smo mi zadovoljni tom pobjedom, toliko Manchester United nije nezadovoljan! Njegovo je razmišljanje jasno, "pobjeda 1:0 vodi nas u polufinale". Međutim, ove smo sezone pokazali da baš svakome možemo zabiti gol, jasno je da očekujem kako ćemo i na Old Traffordu barem jednom svladati Van der Sara. U najgorem slučaju očekujem produžetke, iako se nadam da ćemo sve riješiti nakon 90 minuta, neka bude neodlučeno.

Puni smo samopouzdanja

Može li se očekivati da ćete vi igrati u vrhu napada, a oporavljeni Robben i Ribery na bokovima?

– Van Gaal nije izdiktirao sastav, učinit će to na dan utakmice. A to je svakako jedna od opcija. Ne znam hoće li se Van Gaal odlučiti za zatvoreniju ili za ofenzivniju inačicu igre. Uglavnom, puni smo samopouzdanja, imamo rezultatsku prednost i idemo na Old Trafford uvjereni da ćemo još jednom dobro igrati.

- Vjerujem u polufinale, sposobni smo postići rezultat koji će nas odvesti dalje – kaže Olić, koji će u srijedu prvi put igrati na Old Traffordu. Neka ga Ferguson zapamti...

"Mister Europacup, Ivica Goalic"!

Njemački su mediji prepuni hvale za Olića. Otišli su tako daleko i napisali da Bayerna ne bi bilo nigdje bez tri Olićeva gola u Ligi prvaka. Prisjećaju se utakmica Bayern - Makabi (1:0, strijelac Olić), Juventus - Bayern (1:4, Olić zabio za Bayernovo vodstvo 2:1), te Bayern - Manchester United (2:1, opet je Ola donio pobjedu).

Olić je dobio i nadimke - Ivica Goalic, ili Euro-Goalic, odnosno Mister Europacup! Bayern se, inače, u München vraća tek u subotu kasno navečer. U četvrtak ujutro iz Manchestera leti u Düsseldorf, gdje će dočekati subotnji derbi s Bayerom u Leverkusenu. I tek nakon te utakmice ide kući.

Komentara 2

LU
luena
08:33 07.04.2010.

Ola .... :)

KA
karambita
11:43 07.04.2010.

Volio bih da Mancester nakanta Bajern zbog prepotentnih tipova Henesa i Rumenigea. Ova dvojica od oholosti samo sto ne svrse, tipicno za Bajern.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije