Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junak pobjede

Olić: Pogocima u Njemačkoj pokvario sam Štimcu planove

Olić Bokšić gol
Sanjin Strukic/PIXSELL
26.03.2013.
u 08:00

Za razliku od većine naših zvijezda, Olić se nikad nije promijenio, ostao je otvoren i jednostavan.

Kad završi utakmica ili kad izađe iz igre, na licu Ivice Olića najlakše je pročitati umor, iscrpljenost. Samo je jedan razlog – svaki put "pogine" na terenu. Igrao za Wolfsburg ili Hrvatsku, uvijek je isti, ide do kraja. Takvog Olića se sjećamo i dok je bio u Slavonskom Brodu, kad se preselio u Kranjčevićevu pa u Maksimir, kad je igrao za CSKA ili Bayern.

Upravo je na tome napravio svoju briljantnu karijeru. Rijetko kad će se Oliću zapljeskati na nekakvom majstorskom potezu, iako je i toga bilo, kao prije nekoliko tjedana kad je za Wolfsburg zabio škaricama, ali uvijek mu se može zapljeskati jer srce ostavlja na terenu.

Mjesec dana koji su iza njega čudesni su, ušao je u seriju kakvom se rijetki mogu podičiti (osim Messija). U zadnjih pet utakmica zabio je šest golova. Sve je počelo golom Offenbachu u njemačkom kupu 26. veljače, seriju je nastavio protiv Schalkea, pa dva gola i asistencija protiv Freiburga i onda još i Fortuni da bi kulminaciju doživio u Maksimiru u petak kad je asistirao Mandžukiću, a onda i zabio Srbiji za 2:0.

I iz te je utakmice izašao "mrtav", čak i drugi dan kad smo s njim razgovarali bio je iscrpljen. No, kod Olića je to normalno. Iako je imao ozljeda, iako je od te svoje karijere obilježene jurnjavom po terenu već ozbiljno umoran, a i nije u cvijetu mladosti (33 su mu na plećima), on i daje igra sa srcem.

I nikad se neće štedjeti, neće ni danas bude li igrao protiv Walesa, ako je uspio doći do daha. Nije od igrača koji se znaju "sakriti", odigrati alibi-utakmicu. Takav je i u životu, i kad je bio na marginama reprezentacije i kad je igrao finale Lige prvaka, uvijek je bio isti, otvoren i jednostavan.

– Malo sam pokvario planove izborniku svojim golovima za Wolfsburg. Znam da nisam bio u prvom planu jer nisam ni igrao, a onda mi je krenulo i iz razgovora sa Štimcem shvatio sam već odavno da ću igrati protiv Srbije – uza smiješak je rekao Olić nakon pobjede nad Srbijom. I da nije bio u prvom planu, on bi došao, punom snagom odrađivao treninge i bio dobri duh reprezentacije. No, i nama se više sviđa kad nije samo dobri duh nego junak momčadi.

 

Komentara 11

VU
vucko
08:39 26.03.2013.

Ako jos neznate ! Olic je jedan vrlo marljivi nogometas.On ne dolazi samo na dnevni trening vec trenira saki dan prije i poslije podne sa clanovima svog kluba za koje igra.U Volfsburgu su bili iznenadjeni kad on dolazi na svoj trening u 10:30 h i sam si izabere vijezbe koje si sam postavi i odradi ih za 90 minuta. Jedan 100 % profi koji moze igrati u svakoj momcadi i to uspjesno !

YU
yututu
09:06 26.03.2013.

Ohan ba Oliću, čoek nije stroj ! Bolje ti napravis vremena na vrijeme kakvu bravuru za publiku a ostatak se opusti i uživaj!

MA
Majur
08:10 26.03.2013.

Slavonska lola,covjek doslovno grize travu....olicenje profesionalca i domoljuba...onda nakon njega udje npr. Kalinic koji nije u stanju svoje dupe pokrenuti...vec sad bi Livaja trebao bit u repki jer na zavrsnici(dao Bog) nece moci Olic i Mandzo ici 100%,to tijelo ne dopusta....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije