Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
produžio mu život

Olić kontra svih: V. Gaal sve dobro radi, krećemo u seriju

Olić Van Gaal
Reuters
26.11.2009.
u 18:10

Trećim golom u Bayernu spasio je i oproštaj Beckenbauera i Hoenessa. Prvi gol ove sezone u Ligi prvaka na Allianz areni navijači su čekali 242 minute.

Ne bi bilo dobro da se Louis van Gaal duže zadrži na klupi Bayerna, u suprotnom tko zna kad će sljedeći put pustiti Ivicu Olića na okupljanje reprezentacije. Pedeset dana nizozemski trener živio je od svadljivog Tonija, preskupog Gomeza, usnulog Klosea i razočaranog Riberyja. Na Olu nije mogao računati jer se ozlijedio na onom nesretnom rovinjskom okupljanju vatrenih uoči Kazahstana.

Toni napokon potjeran

U srijedu je u drugom nastupu nakon oporavka zabio jedini ovosezonski Bayernov gol u Ligi prvaka na Allianz areni (čekalo se 242 minute) za trijumf, mršav ali vrijedan, protiv Makabija (1:0). Održao je Bavarce u igri za drugi krug, za što će biti potreban trijumf protiv Juventusa u Torinu.

Kad je u 81. minuti izlazio s terena, Olića je hladni Van Gaal prijateljski zagrlio, a hrvatski napadač je nakon toga pred novinarima rekao ono što već dugo nisu čuli:

– Van Gaal me htio u poluvremenu zamijeniti jer je očekivao da ću izdržati najviše 45 minuta, ali rekao sam mu da ću zabiti. Stojimo sto posto iza našeg trenera, sve dobro radi i uvjeren sam da ćemo do zimske stanke nanizati seriju pobjeda.

O Van Gaalu već dva mjeseca nitko ne govori pozitivno, a Oliću je od jučer olakšana borba s konkurencijom u napadu budući da je Van Gaal napokon potjerao Lucu Tonija koji ga je "šamarao" kritikama na RAI3.

Prvi put nepuna arena

Ostat će zapisano i da je Ola donio pobjedu Bayernu u posljednjoj utakmici Franza Beckenbauera kao predsjednika najtrofejnijeg njemačkog kluba i Ulija Hoenessa kao sportskog direktora. Na današnjoj godišnjoj skupštini kluba, koja inače broji 150 tisuća članova, Beckenbauer će nakon 15 godina napustiti položaj i ostati samo počasni predsjednik, a Hoeness će ga zamijeniti. Kaiser Franz odlazi razočaran očajnom igrom kojom Bayern rastjeruje gledatelje – Allianz arena prvi put nije bila rasprodana. Utjeha mu je barem što je godišnji prihod kluba gotovo 300 milijuna eura. U vremenu krize to je možda i važnije od dojma.

Komentara 2

MA
matina
20:03 26.11.2009.

olicu igraj i zabijaj i suti ako budes pricao dobit ces 25.000 tisuca kaznu kao toni i lam.

DC
DC
23:57 26.11.2009.

Naslov nema veze sa clankom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije