Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Živković

Olić je bio jedan od glavnih aktera cijele Lige prvaka

olić
AFP
22.12.2010.
u 11:12

- Malu prednost dao sam Oliću u odnosu na Srnu zbog finala, Darijo je cijelu sezonu odigrao na visokoj razini, Šahtar odlično gura - kazao je Živković.

Otkako je završio nogometnu karijeru, Boris Živković, nekadašnji kapetan reprezentacije, uživa u svakom trenutku. Skaut je Bayera iz Leverkusena za ovo područje, ide od utakmice do utakmice.

Svjetska klasa

– Pratim sve što se događa, dobro je, ne bunim se – kazao je Živković.

U svom je izboru dugo vagao između Ivice Olića i Darija Srne. Bayernov napadač igrao je u finalu Lige prvaka, a Srna sa Šahtarom gazi sve odreda.

– Malu prednost ipak dajem Oliću. Bayern je na njegovim pogocima i odličnoj igri došao do finala Lige prvaka. Ola u toj priči nije bio prolaznik, već glavni akter. A finale Lige prvaka najveća je stvar u klupskom nogometu. Pokazao je u tim utakmicama svoju vrhunsku kvalitetu, pokazao da je u top-klasi svjetskih napadača. Šteta što se ozlijedio pa nije mogao zaokružiti odličnu godinu – objasnio je Živković.

Nije mogao ne obrazložiti i učinak Darija Srne.

– Kapetan je Hrvatske, kapetan Šahtara. Šteta što nas nije bilo na Svjetskom prvenstvu, ali reprezentacija je uvijek na razini, a Darijo u svakoj utakmici igra baš kapetanski. A Šahtar je posebna priča, njegov klub ušao je proljeće Lige prvaka, prvi je u skupini, ispred Arsenala, što je dodatna potvrda momčad u kojoj je Srna jedan od glavnih igrača. Cijelu godinu igra više nego dobro – kazao je Živković.

Sretan zbog Eduarda

Luku Modrića postavio je na treće mjesto svog izbora.

– Luka je jedan od najmodernijih veznih igrača na svijetu. Nosi igru Tottenhama, iznimno je poželjan za vrhunske svjetske klubove, što dovoljno govori o njegovim kvalitetama. A što znači za reprezentaciju najbolje kazuje činjenica da to nije ista selekcija kada njega nema – rekao je Živković.

U sredini su provjerene kvalitete poput Šimunića, Petrića, Eduarda, Rakitića, Kranjčara i Ćorluke.

– Posebno moramo naglasiti Eduarda, velika je stvar što se vraća u punom sjaju – kaže Živović, koji je izbor zaključio Kaiserslauternovim napadačem Srđanom Lakićem.

– Dovoljno je reći da je zasluženo u reprezentaciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije