Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lyon - Bayern

Olić: Gazimo i “jedemo” suparnike

Ivica Olić
AFP
26.04.2010.
u 20:21

Zabijemo li gol, u Madridu smo! Naša je velika snaga visoki moral i karakter, nikad nema predaje, milina je igrati u tako selektiranoj momčadi, kaže Olić.

U ponedjeljak popodne Bayernovi su nogometaši doputovali u Lyon, u večernjim su satima odradili trening na stadionu Gerland. Uz koji nas vežu prekrasne uspomene, ondje je, naime, Hrvatska razbila Njemačku s 3:0 na svom putu do bronce na SP-u 1998. godine.

Gerland sretan za Hrvate

– Nek' sad Gerland bude sretan Pranjiću i meni - kaže Ivica Olić, koji će predvoditi Bayernov napad u utorak u polufinalnom uzvratu Lige prvaka protiv Lyona, a Pranjić će zbog žutih kartona morati propustiti taj dvoboj.

Bayern je dosad znao kapitalizirati domaće 2:1 pobjede (Fiorentina, Manchester United), a sad ima bolji rezultat (1:0).

– Zadovoljni smo, naravno, važno je bilo u Münchenu ne primiti gol. Istina je da smo se napromašivali, mogli smo sve već riješiti u prvoj utakmici, ali veselim se što Francuzi nisu stvorili šansu. Dosad se pokazalo da svakome, bilo gdje, možemo zabiti gol, vjerujem da ćemo to učiniti i u Lyonu. A ne vjerujem da ćemo primiti tri gola, iako imamo problema u obrani.

Koliko je Riberyjev seksualni skandal zadnjih dana utjecao na momčad?

– Ne previše. Normalno da Riberyju nije bilo svejedno, međutim, ne treba povezivati njegov crveni karton s tim događajima izvan terena. Uostalom, Franck je sjajno počeo utakmicu u Münchenu i silno će nam nedostajati u uzvratu.

Ginemo jedan za drugoga

Potom je Olić naglasio:

– Ta je utakmica u Münchenu zapravo pokazala pravo lice momčadi. U igri s Lyonom, naime, dobijemo crveni karton, pogledam suigrače i u očima im vidim "krv", silnu želju da pobijedimo! Ili u Manchesteru, gubimo 0:3, a dečki govore "nije važno, idemo po gol"! Taj je visoki moral možda i naša najveća snaga, prava je milina igrati u momčadi u kojoj jedan gine za drugoga, "jedemo" suparnike, gazimo! To je selekcija, u Bayern ne možete doći nemate li čvrst karakter!

Bude li zabio gol na Gerlandu, Olić će morati kontrolirano slaviti – ne smije, naime, skinuti dres da ne bi dobio parni žuti karton, koji bi ga prekrižio za madridski finale. A koga bi Olić želio za suparnika u mogućem finalu, Inter ili Barcelonu?

– Reći ću vam to u utorak, nakon utakmice u Lyonu!

Može li Barcelona nadoknaditi milanskih 1:3?

– Na Nou Campu Barca može nabiti svakoga! Baš svakoga – smatra Olić.

Van Gaal ostao i bez Timošuka!

Bayernov trener Louis van Gaal ima velikih teškoća sa sastavljanjem zadnje obrambene linije. Upitan je, naime, nastup obojice prednjih braniča, Demichelisa i Van Buytena, kojima su u subotu u Mönchengladbachu ozlijeđeni mišići, a u ponedjeljak je, zbog želučane viroze, s popisa putnika otpao i Ukrajinac Timošuk, koji je trebao zamijeniti jednoga od spomenutih srednjih braniča!

– Jedan mora igrati, vidjet ćemo tko će biti u boljem stanju, Demichelis ili Van Buyten. Drugi će srednji branič biti Badstuber, a na lijevom boku igrat će Contento i problem je riješen – kaže Van Gaal.

Njemački portal Sportal.de piše da bi Bayern ove sezone mogao inkasirati više od 50 milijuna eura osvoji li Ligu prvaka! Uefina nagrada za osvajanje trofeja u Madridu 22. svibnja je devet milijuna eura, dok poraženi u finalu dobiva oko 5,2 milijuna eura.

U dosadašnjem dijelu natjecanja (do polufinalnih utakmica), Bayern je zaradio oko 20,2 milijuna eura. K tome, Bavarci mogu očekivati i najmanje 15 milijuna eura od marketinškog udjela, a ukupan bi se iznos od tog dijela mogao popeti i na više od 20 milijuna eura.

Zanimljivosti

• Bayern je u dosadašnjih 12 nastupa u polufinalima Kupa prvaka i Lige prvaka ostvario učinak od sedam prolaza i pet ispadanja.

• Lyon i Bayern igrali su međusobno sedam puta u posljednjih deset godina. Nijemci imaju tri pobjede, Francuzi dvije, a dvije su utakmice završile neodlučenim ishodom.

• Bayern je u svim ovosezonskim gostujućim utakmicama Lige prvaka postizao barem jedan pogodak, a isto je uspijevalo i Lyonu u domaćim dvobojima.

• Lyon ove sezone nije poražen na svome Gerlandu, a pred vlastitim je navijačima slavio u posljednje tri utakmice Lige prvaka.

• Lyonu su u posljednje tri utakmice igrači zarađivali crvene kartone. Maxime Gonalons je isključen protiv Lillea, Anthony Reveillere protiv Bordeauxa, a Jeremy Toulalan u prvoj utakmici protiv Bayerna.

• Trener Bayerna Louis van Gaal mogao bi ove sezone postati tek treći trener koji je uspio s dva različita kluba osvojiti Kup prvaka, odnosno Ligu prvaka. Ranije je to pošlo za rukom Ernstu Happelu (s Feyenoordom 1970. i HSV-om 1983.), te Ottmaru Hitzfeldu (s Borussijom Dortmund 1997. i Bayernom 2001.). Van Gaal je prvak Europe bio 1995. s Ajaxom, a ove sezone bi do naslova s drugim klubom mogao doći i trener Intera Jose Mourinho koji je 2004. osvojio naslov s Portom.  

Forma

Lyon

poraz :0 (vani) Bayern (Liga prvaka, 21. travnja)

remi 2:2 (vani) Bordeaux (Le Championnat, 17. travnja)

remi 1:1 (doma) Lille (Le Championnat, 11. travnja)

poraz 1:0 (vani) Bordeaux (Liga prvaka, 7. travnja)

pobjeda 2:1 (vani) Rennes (Le Championnat, 3. travnja)

Bayern

remi 1:1 (vani) Borussia Mönchengladbach (Bundesliga, 24. travnja)

pobjeda (doma) Lyon 1:0 (Liga prvaka, 21. travnja)

pobjeda 7:0 (doma) Hannover (Bundesliga, 16. travnja)

remi 1:1 (vani) Bayer Leverkusen (Bundesliga, 10. travnja.)

poraz 3-2 (vani) Manchester United (Liga prvaka, 7. travnja)  

Vjerojatni sastavi:

Lyon (4-2-3-1): Lloris - Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho - Kallstrom, Makoun - Delgado, Pjanić, Bastos - Lisandro.

Bayern (4-4-2): Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber - Robben, Schweinsteiger, Van Bommel, Müller - Gomez, Olić.

Izostanci:

Lyon: François Clerc (ozljeda), Joan Hartock (ozljeda), Mathieu Bodmer (ozljeda), Jeremy Toulalan (suspenzija). Zbog ozljeda su upitni i Jean Makoun, Lisandro i Jean-Alain Boumsong.

Bayern: Franck Ribery (suspenzija), Danijel Pranjić (suspenzija), Anatolij Timoščuk (bolest). Zbog ozljeda ili bolesti upitni su i Martin Demichelis, Daniel Van Buyten, Diego Contento i Miroslav Klose.

Komentara 7

OB
-obrisani-
20:29 26.04.2010.

Gazimo i “jedemo” suparnike kaže Olić...Pa dobro da za kockaste pored Olića igraju DeMichelis, Van Buyten, Ribery, Gomez i Klose onda bi pored Lihtensteina morti zgazili i Ukrajinu..Ili bi bar Engleska manje gazila i raspucavala se po kockastima..

Avatar deadman
deadman
20:50 26.04.2010.

BREAKING NEWS!!!!!!!! Zbog slovenskih vinjeta Europska Unija donijela odluku da oko Slovenije napravi kružni tok.

QU
quid
12:17 27.04.2010.

Mislim da Lyon nema sanse. Onaj Robben, pa covjeka pratim zadnjih pola godine nije odigrao 5 minuta losih na utakmici. Iza Messia je on definitivno broj 2. Jos da nema staklene noge ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije