Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET TAJ OVREBO!

Olić asistirao u dvojbenoj pobjedi nad Fiorentinom (video)

Ivica Olić
Reuters
17.02.2010.
u 23:08

Norveški sudac Tom Henning Øvrebø (42) priskrbio si je nove "neprijatelje" suđenjem na Allianz Areni na kojoj je Bayern svladao Fiorentinu 2:1 u prvoj utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka.

Øvrebø kojeg su engleski mediji nazvali Chelseajevim “krvnikom”, zamjerajući mu nekoliko nedosuđenih jedanaesteraca u uzvratnoj utakmici prošlosezonskog polufinala Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone na Stamford Bridgeu (1:1) ponovno je imao "svoj dan".

Nakon što je prošle sezone sramotno svirao Chelseaju, pogreškom svojih pomoćnika, ali i svojom osobno, neprijatelje će naći u Firenci.

Naime, Bayernov pobjednički gol Miroslava Klosea, na dodavanje glavom Ivice Olića, postignut je u samom smiraju utakmice, u 89. minuti iz - nedozvoljene pozicije.

Uzvrat 9. ožujka tako je Fiorentini znatno otežan, premda valja naglasiti da je domaćin bio sigurniji u večerašnjem srazu.

Bayern i Fiorentina odigrali su dobru, "živu" i dinamičnu utakmicu kojom je gospodario sjajni Arjen Robben, ali u kojoj je Bayern teško pronalazio put prema mreži.

Sjajno otvaranje utakmice obiju momčadi sugeriralo je da će utakmica biti živahna, a tako je i bilo, premda je prvi pogodak postignut s bijele točke i to u posljednjoj minuti prvoga dijela utakmice.

Siguran realizator penala kojeg je izborio Franck Ribery bio je Robben, a valja naglasiti da je Mario Gomez pogodio mrežu gostiju u nastavku prekinute akcije. Ništa to nije promijenilo na semaforu, no Robbenov udarac jest.

Izjednačio je u 50. minuti Per Billeskov Kroldrup i to nakon što se lopta izvedena iz kuta odbila od noge Stevana Jovetića i došla do strijelca koji je bio precizan na nekih metar od gola.

Obje su momčadi imale prilika za vodstvo, no ono je došlo na samom kraju utakmice u već opisanoj situaciji i to kada je Bayern zbog isključenja Massima Gobbija imao igrača više. Gobbi je isključen zbog rušenja Robbena laktom.

Ivica Olić odigrao je posljednje 24 minute utakmice. Ušao je u 66., do 68. se već našao u dvije šanse, u 88. promašio s nekih šest metara, no uspio je asistirati za pobjednički gol.

Doduše, Klose je bio dobra dva metra u zaleđu nakon Robbenova udarca kojeg je Sebastien Frey obranio prije Olićeva dodavanja, no Øvrebø je još jednom u Ligi prvaka ostao "nijem"...

Liga prvaka, osmina finala, prve utakmice:

Bayern - Fiorentina 2:1 (Robben 45 - 11m, Klose 89 / Kroldrup 50)

Porto - Arsenal 2:1 (Varela 11, Falcao 51 / Campbell 51)

Komentara 2

VZ
veki_zg
00:32 18.02.2010.

fiorentina je pokradena

LU
luena
23:21 17.02.2010.

I sad neka neko kaze da nasi suci kradu i potkradaju protivnicke momcadi... Klose iz zaledja i ofsajda postize drugi gol,coravi sudac ili nije htio vidjet...Dobro se pokazao,ovo mu je drugi put da Bayernu pomaze...Sramota od nogometa i takvoj nezasluzenojuzenoj pobjedi se radovat...Sam Beckenbauer je rekao da je bio ofsajd...fuj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije