Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za najviši rang

Okršaj sinova Ciboninih velikana presudio sin rukometne legende

Cedevita Junior
Foto: Marin Sušić/Cedevita Junior
1/3
02.05.2021.
u 23:37

Za Cedevita Junior igra sin Svena Ušića (David), a za Dinamo sin Mihovila Nakića (Ivan) no njih obojicu zasjenio je sin zlatnog rukometnog olimpijca Irfana Smajlagića

U prvoj finalnoj utakmici za prvaka Prve lige košarkaši Cedevite Junior pobijedili su Dinamo sa 85:75. Bio je to žestok dvoboj, u kojem je na trenutak i zaiskrilo, utakmica visokog inteziteta kakve nismo baš često viđali niti u najvišem rangu odnosno HT Premijer ligi.

No, taj viđeni naboj je logičan jer je veliki ulog u pitanju. Naime, pobjednik ove serije (na dvije pobjede) plasirat će se izravno u najviši rang, a onaj koji izgubio morat će razigravati s pretposljednom momčadi HT Premijer lige a to je u ovom slučaju Dubrava Furnir. Dakle, onaj koji izgubi morat će na vruće gostovanje u istočni dio Zagreba.

Kod domaćina prednjačio je Smajlagić (22 koša) kojem su se pridružili Ogrizović (15), Ušić (11), Krstanović (10) i Šabić (10), dok su se dinamovci najviše oslanjali na Delića (18 koševa), Nakića (17 koševa) i Garafolića (14). Druga utakmica serije igra se u srijedu u Draženovu domu, na domaćem terenu Dinama, a u najviši rang će momčad koja izbori dvije pobjede.

Ako bismo gledali pojedinačno, najzanimljiviji dvoboj bio je onaj između krilnih-centara, između Davida Ušića (11 koševa, 6 skokova) i Ivana Nakića-Vojnovića (17 koševa, 4 skoka). A riječ je o sinovima Ciboninih velikana Mihovila Nakića i Svena Ušića. Nakić jest više zabio, no Ušić je imao više razloga za zadovoljstvo.

Na koncu se dogodilo to da je, pored sinova negašnjih košarkaških junaka, utakmicu prelomio sin jedne rukometne legende koji je između 32. i 38. minute zabio 14 koševa (tri trice) za ključno vodstvo cedevitaša 82:68. Riječ je o Svenu Smajlagiću, sinu Irfana Smajlagića, zlatnog olimpijca iz Atlante 1996. godine. Oni koji su redoviti na utakmicama Cedevite Junior nam rekoše da je to bila daleko najbolja ovosezonska četvrtina ovog 30-godišnjaka dovedenog da mladoj družini s Velesajma pomogne izboriti najviši rang.

A cedevitaši su sada na korak tome cilju a za ostvarenje će im trebati još najmanje jedna predstava ovakva inteziteta.

- Ne znam da li je presudio intezitet, ali je sigurno bio jedan od faktora. Dinamo je pao kvalitetom igre u posljednjoj četvrtini što smo mi iskoristili. Imali smo veću energiju što je posljedica i načina treniranja kojeg su momci prihvatili. Zbog samo dva poraza u ligaškom dijelu, svi nas stavljaju u izrazite favorite no nemojte zaboraviti da je Dinamo u prijelaznom roku doveo dva pojačanja, a mi samo jedno to jest Vragovića. S obzirom na naših 4-0 u međusobnim ovosezonskim susretima, dinamovci će biti motivirani i u srijedu će nam biti teže nego danas ali ja vjerujem u našu pobjedu - kazao je trener cedevitaša Marko Trninić najavljujući ishod od 2-0 u finalnoj seriji.

Dinamov trener Milan Ličina je pak uvjeren da će biti 1:1 i da će se igrati "majstorica" na ovom istom parketu, u Domu košarke na Zagrebačkom Velesajmu:

- Ovo je tek prva od tri utakmice koje nas očekuju u ovom finalu. Svi oni koji nas gledaju preko You Tubea neka znaju da ih očekuju još dvije zanimljive utakmice

Ključne riječi

Komentara 1

LI
linkser2
07:34 03.05.2021.

znači.. treba više trenirati i tekma se dobije u 4 četvrtini, heheh..kako je jednostavna ta košarka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije