Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedno zaduženje

Ognjen Vukojević vodi reprezentaciju za igrače do 23 godine

Zlatko Dalić i Ognjen Vukojević
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
10.01.2020.
u 16:15

Popis igrača za nadolazeće akcije nastat će u dogovoru s izbornikom A vrste Dalićem i glavnim instruktorom HNS-a Petrom Krpanom – kazao nam je Vukojević

Iz Hrvatskog nogometnog saveza stigla je novost kako je prvi put oformljena selekcija do 23 godine i povjerena izborniku od najvećega povjerenja, čovjeku iz sustava, 36-godišnjem Ognjenu Vukojeviću, inače izborniku i selekcije do 20 godina.

Nova selekcija imat će za svrhu svojevrsnu promociju i isprobavanje kandidata koji za sada ne mogu pronaći mjesto u A reprezentaciji, a premijeru će imati u ožujku, u dva Fifina termina, u kojima će Hrvatska U-23 sudjelovati na jednom jakom međunarodnom turniru na Bliskom istoku.

Zlatko Dalić i Ognjen Vukojević
1/10

Na njemu će, prema nepotvrđenim informacijama, nastupiti još tri selekcije do 23 godine, po jedna iz Europe, Afrike i Južne Amerike, sve odreda sudionici olimpijskog turnira u Tokiju.

Kandidati za selekciju do 23 godine igrači su rođeni nakon 1. siječnja 1997., a budući da se radi o nesuđenoj olimpijskoj reprezentaciji, za ove akcije mogu joj biti priključena i trojica starijih igrača.

- Popis igrača za nadolazeće akcije nastat će u dogovoru s izbornikom A vrste Dalićem i glavnim instruktorom HNS-a Petrom Krpanom – kazao nam je Vukojević.

Krpan je u ovoj akciji bitan jer u njoj će sudjelovati i igrači iz mlađih selekcija, U-20, te neki i izu godišta U-21 (koju u ožujku čekaju ogledi sa Škotskom i Litvom), a koji ne budu našli mjesto na Bišćanovom popisu.

Tako se za selekciju U-23 među ostalim neslužbeno kalkulira s imenima Nevistića, Kotarskog, Pongračića, Benkovića, Uremovića, Dolčeka, Smolčića, Đire, Čabraje..., ali i potencijalnih A reprezentativaca, Grbića, Juranovića, Katića, Caktaša, Roga, možda čak i zaboravljenoga Pjace.

Ognjen Vukojević, kao čovjek zadužen za pripremanje i osoposobljavanje budućih A reprezentativaca, zagovornik je što duljega zadržavanja mladih igrača u Hrvatskoj ligi.

- Moj savjet mladim igračima je ne žuriti s odlaskom u inozemstvo. Mnogi od njih otišli su prerano i zbog toga su njihove karijere trpjele. Neka se ugledaju na Modrića, Ćorluku, Mandžukića, Eduarda, pa i mene; svi smo mi imali nekoliko sezona Prve HNL iza sebe i u inozemstvo odlazili s 23-24 godine – naglašava Vukojević, igrač sa šest prvoligaških sezona u Hrvatskoj ligi i 136 prvenstvenih nastupa.

U Vukojevićevom stručnome stožeru su trener vratara Tihomir Bulat, te Mario Carević i Mato Neretljak. Vukojević se naravno ne odriče ni funkcije u Dalićevom stožeru, u kojemu je zadužen za skauting suparnika. U Vukojevićem fokusu u lipnju, u dvije utakmice uoči početka EP-a, bit će reprezentacija Češke, koja će se za EP zagrijavati u susretima s Austrijancima i Talijanima.

A koga očekuje kao trećega suparnika Hrvatske na Europskom prvenstvu?, pitamo Ogija.

- Držim da će to biti pobjednik sraza Norvežana i Srba, jer su nije te selekcije kvalitetnije od momčadi iz drugoga para (Škotska – Izrael, nap.a.), a i odlučujuću utakmicu igrat će na domaćem terenu – zaključio je Vukojević, koji, uz naravno Hrvatsku, kao favorita iz sjene na Euru vidi Ukrajinu predvođenu izbornikom Andrijem Ševčenkom.

>>>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije