Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO DVOGODIŠNJU SUSPENZIJU

Oglasio se Vušković: Neću dati da me ovo slomi. Borit ću se do kraja da dokažem istinu

FILE PHOTO: 2nd Bundesliga - Hamburg SV v Werder Bremen
Foto: Fabian Bimmer/REUTERS
1/6
31.03.2023.
u 16:38

Mladog vatrenog optuženog za doping podržali su Hrvatski nogometni savez i Hajduk, a njegov trenutni klub HSV najavio je žalbu na odluku. Velik je ovo udarac za igrača, po nekima i presudan za karijeru...

Hrvatski branič koji igra za Hamburg Mario Vušković (21) suspendiran je na dvije godine jer je bio pozitivan na EPO sredinom rujna 2022. godine, objavio je Njemački nogometni savez (DFB) u četvrtak. Testom obavljenim 16. rujna 2022. na treningu utvrđeni su tragovi EPO-a u urinu Marija Vuškovića, u uzorcima A i B. Dvogodišnja kazna protiv Vuškovića stupa na snagu 15. studenog 2022.  Igrač i drugoligaški klub iz Hamburga (HSV) žalili su se na odluku DFB-a. 

- Primili smo na znanje odluku sportskog suda DFB-a i, nakon razgovora s Mariovim odvjetnicima, odmah smo se složili da se na presudu treba žaliti. Sada ćemo uzeti vremena da se pozabavimo obrazloženjem presude - rekao je član uprave HSV-a Jonas Boldt, a poruke podrške mladom vatrenom uputili su i Hajduk te Hrvatski nogometni savez.

- Kao rezultat postupka, sportski sud DFB-a uvjeren je s dovoljnom sigurnošću da analize A i B uzoraka urina igrača u laboratoriju u Kreischi pokazuju prisutnost egzogenog eritropetina (EPO). Riječ je o zabranjenoj tzv. 'nespecifičnoj tvari', što je kažnjivo kršenje antidopinških propisa DFB-a - izjavio je Stephan Oberholz, predsjednik sportskog suda (Sportgericht) Njemačkog nogometnog saveza (DFB), koji je prva instanca u slučajevima dopinga u njemačkom nogometu.

Vušković se sada oglasio objavom na svojem Instagram profilu.

- Hvala svima na ogromnoj podršci u ovim trenutcima, neću dati da me ovo slomi, borit ću se do kraja svime što imam da dokažem istinu, hvala Hsvu, hvala Hajduku, reprezentaciji Hrvatske i svim navijačima što stoje uz mene iz dana u dan, vaše poruke podrške daju mi motivaciju da se ne predam i da se vratim na teren što prije. Sretno danas i idemo po tri boda - poželio je sreću klupskim suigračima.

- Urin uzet 16. rujna 2022. tijekom provjere treninga u Kreischi analiziran je ukupno pet puta priznatim znanstvenim metodama, u slučaju B uzorka također pod nadzorom stručnjaka s kojim su se konzultirali igrač i HSV. Dostupne su sve analize malog, ali jasno vidljivog nalaza egzogenog EPO. Ove rezultate i rezultate drugog mišljenja dr. Yvette Dehnes, stručnjakinje za EPO iz Osla, provjerio je i potvrdio sudski vještak prof. Francois Naud iz Quebeca. Stoga, daljnja analiza, koju je obrana zahtijevala kao alternativu, više nije potrebna s našeg stajališta - zaključio je Oberholz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije