Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONUDIO OBJAŠNJENJE

Oglasio se sudac s Maksimira, evo zašto je psovao Boga nakon što je Rijeka povela u derbiju

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a
Luka Stanzl/PIXSELL
01.03.2024.
u 17:37

Kako je sam priznao, Dario Bel je bio taj koji je nakon pogotka Mirka Marića stao psovati bez ikakve samokontrole

Skandal oko VAR-snimki nemilo trese hrvatski nogomet. Od početka tjedna, kada je isplivala prva, ona s dvoboja Varaždin - Hajduk, pa eto do petka, nakupilo ih se i nekoliko desetaka. Teško ih je sve i pobrojati, a ono glavno i najvažnije je da je i šef hrvatskih nogometnih sudaca Bruno Marić u četvrtak poslijepodne podnio ostavku na tu dužnost. No, i nakon toga čina, snimke su se nastavile objavljivati, a onaj tko ih je i puštao u eter, danas je rekao da je objavio sve što je imao. Iza toga, slijedilo je pomno seciranje dijelova snimki.

A na jednoj se, onoj s nedjeljnog derbija u Maksimiru između Dinama i Rijeke jasno čulo da netko psuje nakon što je Rijeka (nesuđeno) povela početkom drugog poluvremena. Točnije, Mirko Marić je u 48. minuti zabio za Rijeku, no taj je pogodak kasnije poništen zbog zaleđa. Ali, u trenutku kada nije bio poništen, netko je u komunikaciji između sudaca na terenu i VAR-sobe počeo psovati bez trunke samokontrole.

"I to je gol, nema faula. J*** ti Bog majku, u pi*ku ti j*** Bog majku, a ništa…", čulo se među ostalim. 

 

Nekoliko sati nakon objave snimke javio se Dario Bel. Osječki arbitar bio je glavni sudac te utakmice. Na njoj je, inače, Dinamo pobijedio s 1:0 pogotkom Frana Brodića, kojeg je također netko (ne zna se tko) u komunikaciji nazvao "debelim". Inače, Bel je poslao priopćenje koje je objavljeno na službenim stranicama HNS-a, i to na inzistiranje HNK Rijeke koja je tražila očitovanje.

"Nakon što sam donio odluku o prekršaju igrača Dinama, pomoćni sudac signalizirao mi je da se radi prekršaju igrača Rijeke. Nažalost, u tom trenutku sam već donio pogrešnu odluku koju prema protokolu ne mogu više promijeniti. Stoga sam žestoko reagirao prema samome sebi te se u komunikaciji čuju te neprimjerene riječi nakon postignutog gola Rijeke jer sam bio svjestan da je moja pogrešna procjena rezultirala pogotkom, te sam bio razočaran takvim propustom. Razumijem da se radi o neprimjerenim riječima, zbog čega mi je žao te se ispričavam javnosti zbog loše poruke koju takav rječnik šalje. No, radi se o komunikaciji koja ne bi smjela biti javna i nadam se da šira javnost razumije da u visoko stresnim situacijama pobjegnu takve riječi", piše Bel te dodaje:

"Sudačku karijeru gradim na poštovanju koje imam prema svakom klubu i igraču, što vjerujem da mogu potvrditi i igrači i osoblje HNK Rijeka, kao i svakog drugog kluba. Stoga mi je žao ako je bilo tko doživio moje riječi drugačije jer sam ih uputio isključivo sebi zbog pogrešno dosuđenog prekršaja koji je rezultirao pogotkom. Drago mi je što pogreška nije imala rezultatske posljedice s obzirom na to da pogodak nije priznat zbog zaleđa", napisao je Bel.

@vecernjilist.sport Mlada nada Dinama dobio je hrvatsko državljanstvo: 'Osjećam se super, ja sam baš zadovoljan' #vecernji #dinamo #belinho ♬ original sound - Sport Večernji list

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
17:50 01.03.2024.

Koji je razlog da komunikacija ne smije biti javna ? Ako su poruke Rimac i Turudić od javnog interesa onda je i komunikacija sudaca na tekmi od javnog interesa …ili se nešto skriva ?

MA
Makbe
20:07 01.03.2024.

Sramota! Kakav nekulturni jadnik . Treba ga smijeniti i kazniti za neprimjereno ponašanje. Kakvu poruku šalje mladim sportašima?

Avatar nisam_robot
nisam_robot
19:21 01.03.2024.

Sam sebi psuje Boga i majku. Svaka čast na toliko kiulture.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije