Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVIO AUSTRIJANAC Priglinger

Održan prvi hrvatski Ironman 70.3 sa završnicom u prekrasnoj pulskoj Areni

Ironman
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/7
20.09.2015.
u 20:07

Danas se Hrvatska još jednom pokazala odličnim domaćinom, a Istra po tko zna koji put ove godine dokazala da je nezaobilazna destinacija velikih globalnih sportskih događaja.

Ljudi od čelika. Tako zovu one koji su danas, 20. rujna, s pulske uvale Verudela stigli u pulsku Arenu. No, oni su tu udaljenost prešli nekim potpuno drugim putevima, dugim ukupno 114 kilometara (70,3 milja) plivanja, bicikliranja i trčanja. Od 1700 natjecatelja iz 60-ak zemalja, na slikovitu završnicu u samom središtu pulske Arene prvi je stigao Austrijanac Thomas Priglinger s prolaznim vremenom od 3 sata i 49 minuta, dok je prva čelična dama na cilju bila Talijanka Elisabetta Villa nakon 4 sata i 22 minute. Hrvatski predstavnik, ambasadorutrke i državni rekorder u Ironmanu Dejan Patrčević utrku je završio treći.

Ironman iza sebe ima već 37 godina uspješnih turneja diljem svijeta na kojima okuplja tisuće vrhunskih triatlonaca, ali i onih koji po prvi put svoje tijelo žele izložiti ovom psihofizičkom izazovu. No, ovo je prvi put da je ovaj veliki svjetski brend stigao u Hrvatsku, a Hrvatska ga je i dočekala, kako drugo, već spektakularno - s dosad prema mnogima najljepšom ciljnom linijom - pulskom Arenom. Puljani su, kao i mnogi stranci koji su došli bodriti svoje natjecatelje, danas bili raštrkani po ulicama grada pružajući svima glasnu potporu uz stazu jedne od najizazovnijih utrka svijeta.

Još se iščekuje dolazak svih natjecatelja u Arenu, koji svih 114 kilometara moraju završiti najkasnije unutar 8 sati i 30 minuta. S obzirom na velike struje i vjetar u jutarnjim satima, dvije bove za označavanje plivačke staze otkačile su se te određeni broj plivača navele na pogrešan smjer. Stoga su sportski direktori utrke, kako bi osigurali pravednu utrku, odlučili izostaviti plivački dio iz sveukupnih rezultata i mjerenje započeti od trenutka izlaska iz mora.

Danas se Hrvatska još jednom pokazala odličnim domaćinom, a Istra po tko zna koji put ove godine dokazala da je nezaobilazna destinacija velikih globalnih sportskih događaja.

>> Rasprodan prvi hrvatski Ironman 70.3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije