Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NEDJELJU U PULI

Rasprodan prvi hrvatski Ironman 70.3

Dejan Patrčević
GO OUT!
18.09.2015.
u 17:22

- Preuzbuđen sam što se utrka održava u Hrvatskoj, i to u Puli, gdje treniram već godinama. Utrka mi je već do sada mnogo toga lijepog donijela, a toliko sam uzbuđen zbog nedjeljne utrke da ne mogu ni jesti - rekao je Dejan Patrčević.

Na tiskovnoj konferenciji održanoj danas u Puli u hotelu Park Plaza Histria najavljen je veliki sportski događaj, koji će u nedjelju zaokupiti pažnju sportaša i javnosti. Ironman 70.3 po prvi je put stigao u Hrvatsku i s 1900 natjecatelja iz oko 6 zemalja proglašen rasprodanim. Ovaj događaj globalnih razmjera najmasovnija je utrka ovog brendiranog tipa i okuplja triatlonce iz svih dijelova svijeta, kao i sve one koji se odluče na ovaj veliki izazov za tijelo i um. Utrka započinje u nedjelju 20. rujna u 10 sati.

- Veselim se nedjelji, kada će Pula i općine oko nje u svijet poslati jednu prekrasnu razglednicu. Osim toga, smatram da će za pobjednika biti veliki doživljaj doček u pulskoj Areni. Drago mi je da, uz mnoge kulturne događaje u gradu, Pula sada ima i jedan ovako veliki sportski događaj kojim će se predstaviti svijetu - rekao je zamjenik gradonačelnika Pule Aleksandar Matić.

Prođete li ovih dana kroz Pulu, na ulicama ćete zasigurno vidjeti stotine aktivnih sportaša, bilo na biciklu, u tenisicama za trčanje ili plivajući u moru. Svi oni spremaju se za jedan od nekima najvećih pothvata u životu - 114 kilometara trčanja, plivanja i bicikliranja. A s obzirom na ljepote Pule i svih općina koje će utrka obići, pulska utrka istog je trenutka privukla pažnju tisuća trkača diljem svijeta.

Izvršni direktor Ironmana za Europu Thomas Dieckhoff nije skrivao oduševljenje pulskom stazom i činjenicom da je utrka rasprodana:

- Želim prije svega zahvaliti domaćinima jer teško da igdje možete naći ljepše mjesto za utrku od ovoga, osim prekrasnog pejzaža, klimatski uvjeti su savršeni. Osim rasprodane utrke, što je svakako dobar osjećaj, Pula će biti i finalna postaja Europskog Ironman TriClub prvenstva, koje se ove godine prvi put održava te smo naišli na zaista pozitivne reakcije.

U Pulu je već stiglo nekoliko tisuća trkača i njihovih obitelji, prvenstveno gostiju iz Italije kojih je skoro 600, zatim iz Austrije, Velike Britanije, Slovenije, kao drugih zemalja kao što su Južna Afrika, Portugal, Venezuela. Za Pulu i okolicu ova utrka je svakako od velikog turističkog značaja, što je potvrdila i direktorica marketinga i prodaje Arenaturista Manuela Kraljević:

- Ponosni smo što smo domaćini ovakvog hvalevrijednog događaja, koji okrunjuje jednu veoma dobru sezonu. Nadam se da će se utrka zadržati u našem gradu i da će se na postolje popeti Hrvat.

Organizator hrvatske Ironman 70.3 utrke Igor Ribarić kaže kako je presretan što je uspio dovesti utrku u svoju zemlju, iako je odrastao u Frankfurtu, te da se nada da će jedan ovako veliki događaj i u narednim godinama naći svoje mjesto pod pulskim suncem.

Hrvatska u utrci ima i svog ambasadora, državnog rekordera u Ironmanu - Dejana Patrčevića, koji se na nedavno održanom Ironmanu u Klagenfurtu uspio probiti na zavidnu osmu poziciju.
                               
- Preuzbuđen sam što se utrka održava u Hrvatskoj, i to u Puli, gdje treniram već godinama. Utrka mi je već do sada mnogo toga lijepog donijela, a toliko sam uzbuđen zbog nedjeljne utrke da ne mogu ni jesti - rekao je Dejan prisutnima.

Utrka započinje u nedjelju u 10 sati ispred uvale Verudela i završava spektakularnom ciljnom linijom u pulskoj Areni, a sve o utrci možete pratiti na www.Ironman.com.

>> Lisa Stublić i Dejan Patrčević trenirali s rekreativcima za Wings for Life

Komentara 1

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
18:55 18.09.2015.

skoro sam zgazio te bicikliste bahati su voze po pol trake trubis im ne hebu te ni pet posto...ako se vec trkaju nek to rade u nedjelju a ne u petak u 15 i 30 kad js najveca guzva...ima ljudi koje te idjotarije uopce ne interesiraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije