Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVARA VELIKIMA

Odobren novi sustav bodovanja u Formuli 1

Formula 1, Start
Reuters
11.12.2009.
u 19:54

Vijeće Međunarodne automobilističke federacije (WMSC) odobrilo je novi sustav bodovanja za sljedeću sezonu u Formuli 1.

Umjesto dosadašnjeg sustava, prema kojem su bodove osvajali osmorica najbolje plasiranih vozača na svakoj utrci, sljedeće sezone bodove će osvajati prva desetorica u plasmanu, a pobjedniku će umjesto dosadašnjih 10 pripadati 25 bodova.

Drugoplasirani će dobivati 20 bodova, treći 15, a za plasmane od četvrtog do desetog mjesta osvajat će se 10, 8, 6, 5, 3, 2 i 1 bod.

Natjecat će se 26 vozača u svakoj utrci iz 13 momčadi, a u kalendaru je 19 utrka, uključujući i premijerno izdanje Velike nagrade Južne Koreje. Posljednja utrka sezone, kao i ove godine, održat će se u Abu Dhabiju, i to 14. studenog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije