Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ NOVE KRITERIJE

Odlične vijesti, evo kad se nastavlja prvenstvo: Testovi na koronu obavezni za sve!

29.04.2021.
u 18:15

Bude li netko od testiranih u gostujućoj ekipi pozitivan, obveza je njezina vodstva da ga ne upiše na popis putnika.

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza održao je telefonsku sjednicu i donio jednoglasnu odluku da se promijene termini početka nastavka liga. Tako bi već 8. svibnja s natjecanjima počela Prva hrvatska ženska liga, Prva HL sjever i jug za rukometaše te Druga liga sjever i zapad žene. Paket24 Premijer liga počela bi 12. svibnja, a Druga liga jug za žene 15. svibnja. Sve utakmice moraju se odigrati do kraja prvenstva i sve sudionike u tim utakmicama, bez obzira na to jesu li cijepljeni, preboljeli COVID-19 ili nisu bili predviđeni za cijepljenje, morat će se prije odigravanja utakmica testirati. Trošak testiranja snosit će Hrvatski rukometni savez.

Gostujuća ekipa obvezna se testirati prije polaska na utakmicu, a test ne smije biti stariji od 24 sata. I domaća ekipa mora se testirati unutar 24 sata. Predsjednik ili direktor kluba dužan je svojim potpisom potvrditi listu testiranih osoba na memorandumu kluba. Maksimalan broj osoba na listi gostujuće ekipe, naravno, s tim da su sve testirane, koji može biti u dvorani tijekom utakmice je 30. Maksimalan broj osoba domaće ekipe ovisi o trenutačnim mjerama lokalnog stožera civilne zaštite.

Savez plaća troškove testa

Bude li netko od testiranih u gostujućoj ekipi pozitivan, obveza je njezina vodstva da ga ne upiše na popis putnika. Bude li pozitivan netko od domaće ekipe, taj se mora izdvojiti i za njega se mora naći zamjena. Primjerice zapisničar ili mjeritelj vremena. Obveza domaće momčadi je da dva sata prije početka susreta organizira testiranje za suce i delegata. Inače, lige su trebale mirovati do 26. svibnja.

– S obzirom na ritam procjepljivanja i visoke troškove PCR testova, Hrvatski rukometni savez odlučio je snositi troškove antigenskog testiranja za sve utakmice koje se moraju odigrati do kraja prvenstva i za sve sudionike u tim utakmicama – rekao je Tomislav Grahovac, predsjednik HRS-a.

I dok se kod rukometašica već otprije znalo da će Podravka Vegeta obraniti naslov, u Paket24 Premijer ligi bit će neizvjesno nadmetanje za prvaka između PPD Zagreba i Nexea. Kako nema doigravanja, važno će biti kako će proći međusobne utakmice ovih dvaju klubova. Derbi u Našicama igrat će se 29. ili 30. svibnja, a susret u Zagrebu na rasporedu je 16. lipnja.

Šteta zbog gledatelja

– Kakva šteta što zbog pandemije nema gledatelja. Vjerujem da bi dvorana u Našicama bila pretijesna da primi sve gledatelje, a vjerujem i da bi dvorana u Zagrebu bila isto tako puna. Raduje me da je ove godine prvenstvo ovako neizvjesno – istaknuo je Josip Ergović, predsjednik našičkog kluba.

Dakle, prvenstvo se nastavlja 2. svibnja susretima drugog kola, u kojem će igrati Varaždin – PPD Zagreb, Dubrava – Sesvete te Poreč – Nexe.

– Šteta što ove odluke nisu donesene prije. Da su testiranja u domaćim natjecanjima bila provedena prije, do prekida ne bi došlo jer se nitko ne bi mogao zaraziti. Ovako, prvo kolo odigralo se bez testova i naravno da je došlo do većeg broja zaraženih igrača – rekao je Vedran Šupuković, direktor Rukometnog kluba PPD Zagreb.

Što se tiče kupa, četvrtfinalne utakmice moraju se odigrati 19. svibnja, dok bi polufinale i finale u muškoj konkurenciji bili na rasporedu 26. i 27. lipnja.

U prostorijama HRS-a jučer je održan ždrijeb polufinala Hrvatskog kupa za rukometašice. Završni turnir, polufinale i finale igrat će se od 14. do 16. svibnja u Poreču. Ždrijebom je odlučeno da će u polufinalu igrati Lokomotiva – Bjelovar te Podravka Vegeta – Zrinski (Čakovec). Ždrijebom je rukovodio povjerenik za natjecanja HRS-a Ante Ančić, a uz njega su bili član Ureda za natjecanja HRS-a Bojan Filipović i instruktorica HRS-a Lidija Bojić-Ćaćić, koja je ujedno i izvlačila parove. Točna satnica natjecanja bit će poznata nakon razgovora s televizijskim partnerima HRS-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije