Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDIO BEBEK

Odličan rezultat Ajaxa s igračem manje

12.03.2009.
u 23:15

Hrvatski sudac Ivan Bebek isključio je Ajaxova nogometaša Van der Wiela u 42. minuti dvoboja Kupa UEFA-e protiv Marseillea na Velodromeu. Nizozozemci su do kraja uspjeli sačuvati trenutačnih 2-1.

Francuzi su s čovjekom više na travnjaku dominirali u prvom dvoboju osmine finala Kupa UEFA-e, pritiskali momčad Marca van Bastena, ali je ona na čelu s vratarom Vermeerom, kojem je Van Basten dao priliku ispred poznatijeg Stekelenburga, uspjela odoljeti.

Strijelci za domaće bili su Cheyrou u 19. i Niang u 33. minuti. Luis Suarez stigao je smanjiti prije suigračeva isključenja zabivši iz 11-erca u 36. minuti.

Hrvatski je sudac braniča nizozemske momčadi isključio šest minuta potom nakon što mu je pokazao drugi žuti karton. Bebeku su pomagali linijski suci Tomislav Petrović i Tomislav Šetka, dok je četvrti sudac bio Mario Strahonja.

Dario Cvitanić odgledao je čitav tijek utakmice s Ajaxove klupe.

Ivica Križanac i njegov Zenit odlično su se držali na gostovanju kod Udinesea, ali su pali u završnici dvoboja izgubivši 2-0. Prvi je gol za Friuljane, jedinu talijansku momčad koja još živi u Europi, zabio Fabio Quagliarella u 85. minuti na asistenciju Simonea Pepea.

Konačan je rezultat postavio Antonio di Natale u sedmoj minuti sučeva dodatka. Španjolski sudac Iturralde Gonzalez pokazao je na 11-erac u četvrtoj minuti nadoknade, nakon što je Širokov u 16-ercu oborio Oboda. Protesti gostujućih igrača trajali su tri minute prije no što je Di Natale pucao, a nastavili su se i nakon penala. Anatolij Timoščuk dobio je žuti karton.

U 73. minuti utakmice žuti je karton u gostujućim redovima dobio i Ivica Križanac.

Werder je u Bremenu pobijedio francuski St-Etienne 1-0 pogotkom Nalda u 20. minuti s vrha 16-erca. Priliku za šut pripremio mu je Diego. Francuzi, koji se u Le Championnatu bore za opstanak dok u Europi igraju fantastično, bili su bolja momčad u drugom dijelu. Odlično je igrao napadač Gomis, francuski reprezentativac s Eura u Austriji i Švicarskoj, no iz nekoliko prilika nije uspio savladati Wiesea.

Istina je i da su domaći nogometaši pritisnuli u zadnjih 15-ak minuta kada su također propustili priliku povećati vodstvo.

Manchester City stekao je finu prednost protiv Aalborga pred uzvrat u Danskoj. Golovima Ekvadorca Caiceda i Shauna Wrighta-Phillipsa engleska je momčad slavila 2-0.

Kup UEFA-e, osmina finala, prve utakmice:

PSG - Braga 0-0

Werder - St-Etienne 1-0 (Naldo 20)

Udinese - Zenit 2-0 (Quagliarella 85, Di Natale 90+7)

Manchester City - Aalborg 2-0 (Caicedo 8, Wright-Phillips 30)

Marseille - Ajax 2-1 (Cheyrou 19, Niang 33 / Luis Suarez 36-11m)

Dinamo Kijev - Metalist Harkiv 1-0 (Vukojević 54)

CSKA Moskva - Šahtar 1-0 (Vagner Love 50-11m)

HSV - Galatasaray 1-1 (Jansen 49 / Akman 32)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije