Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eden Hazard

Odlazak iz Chelseaja bio mi je najteža odluka u životu, ali Real je moj san

09.06.2019.
u 15:59

Chelseajem je osvojio Europsku ligu i potom engleskom klubu rekao zbogom te postao novi suigrač Luke Modrića. Madridskom Realu obećao je vjernost na pet godina, do 2024.

Već se dugo nagađalo i samo je bilo pitanje trenutka kada će Eden Hazard (28) odjenuti dres kraljevskoga kluba. I to se sada i dogodilo.

S Chelseajem je osvojio Europsku ligu i potom engleskom klubu rekao zbogom te postao novi suigrač Luke Modrića. Madridskom Realu obećao je vjernost na pet godina, do 2024.

1/8

Inače, belgijski nogometaš došao je u London 2012. godine iz Lillea za 35 milijuna eura. Na Otoku je proveo sedam godina, odigrao 352 utakmice, zabio 109 golova i 92 puta asistirao za gol. Sada se odlučio za novi iskorak.

Uživao u svakom trenutku

Njegov transfer, pretpostavlja se, “težak” je otprilike 150 milijuna eura (s bonusima). No, usprkos svemu, sav život koji je imao proteklih sedam godina nije mu lako ostaviti, zato se sa svima oprostio preko društvenih mreža:

“Znate da ću se priključiti Realu. Nije tajna da sanjam da ću igrati za kraljevski klub otkako sam kao dječak postigao prvi gol. Napravio sam sve što sam mogao da ovo teško razdoblje špekulacija, pogotovo posljednjih šest mjeseci, ne utječe na mene ni na klub. Sada kada su se klubovi dogovorili nadam se da razumijete da sam morao nastaviti dalje kada sam imao šansu ostvariti svoj san."

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

"Odlazak iz Chelseaja najveća je i najteža odluka koju sam donio u karijeri. Uživao sam u svakom trenutku koji sam proveo ovdje i nikada ne bih ni razmatrao ponudu drugog kluba osim Reala. Imao sam 21 godinu kada sam došao u London, odrastao sam i kao čovjek i kao igrač. Uostalom, to mi je pomoglo da postanem kapetan reprezentacije Belgije. Nadam se da ćete se s radošću sjećati svih trenutaka jer ja sigurno hoću”, dio je Hazardove poruke.

Pérez i Zidane sretni

S obzirom na to da je madridski Real u posljednje vrijeme u svojevrsnoj krizi, da se tražio igrački, mijenjao trenere, da je bio na pragu najgore sezone dosad..., nada se i sam da će s njim ipak osvajati trofeje kao što je to radio s londonskom momčadi.

Naime, s Chelseajem je osvojio dva naslova engleskog prvaka, dva puta Europsku ligu, jednom FA kup te Liga-kup. Osim toga, standardan je u belgijskoj reprezentaciji s kojom je prošle godine osvojio treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Hazard će biti službeno predstavljen na stadionu “Santiago Bernabéu” u četvrtak 13. lipnja.

– Već godinama pokušavamo Edena Hazarda dovesti u Real, no nismo uspijevali. On je jedan od najboljih igrača na svijetu – rekao je nedavno Realov predsjednik Florentino Pérez kojemu je sada srce na mjestu, baš kao i treneru Zinédineu Zidaneu koji je Hazarda također imao u svojim nogometnim vizijama.

Ključne riječi

Komentara 1

ZI
zinedine
17:35 09.06.2019.

Fenomenalan igrač, pravo pojačanje za Real.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije