Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOSKVA

Odigrano kolo šaha koje je bilo otkazano zbog dojave o bombi

Šah
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
22.02.2019.
u 00:15

U prvom kolu nije bilo većih iznenađenja jer su favoriti uglavnom bili uspješniji od svojih slabije rangiranih protivnika

U moskovskom hotelu Cosmos odigrano je prvo kolo tradicionalnog 17. Međunarodnog turnira Aeroflota, koje je bilo odgođeno zbog lažne telefonske prijetnje o postavljenoj bombi.

U glavnoj skupini jednog od najjačih europskih otvorenih turnira sudjeluje 101 igrač iz 22 zemlje, među kojima je čak 71 velemajstor i 21 međunarodni majstor, pri čemu ih 38 ima rejting veći od 2600 bodova. O snazi turnira rječito govori i podatak da su se mogli prijaviti samo igrači s rejtingom većim od 2400 bodova.

U prvom kolu nije bilo većih iznenađenja jer su favoriti uglavnom bili uspješniji od svojih slabije rangiranih protivnika.


 
Važniji rezultati 1. kola: Moroni-Wei remi, Fedoseev-Petrosian M. 1-0, Fier-Wang remi, Dubov-Abdusattorov remi, Karthikeyan-Kovalev remi, Mamedov-Lomasov 1-0, Lalith-Inarkiev 0-1, Nabaty-Santos Ruiz remi, Tsydypov-Korobov remi, Safarli-Hakobian 1-0 itd.
 
Poslije 1. kola u vodstvu je 28 igrača s po jednom pobjedom. Zbog odgođenog prvog kola u subotu 23. veljače odigrat će se dva kola, tako da će turnir završiti u planiranom terminu, odnosno 27. veljače.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije