Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO GOVORI ISTINU?

"Odbjeglim" Argentincima uvjetovali da putuju preko Hrvatske: 'Tako bi izbjegli samoizolaciju'

Foto: Reuters
1/7
06.09.2021.
u 17:24

- Moramo se nositi s takvim izazovima u ovo doba krize uzrokovane pandemijom koronavirusa...

Međunarodni nogometni savez (FIFA) otvorio je istragu vezanu uz odgodu utakmice Brazil - Argentina u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a koja je prekinuta nedugo nakon početka u Sao Paulu u nedjelju.

Predsjednik Fife Gianni Infantino izjavio je kako je prekid utakmice zbog kršenja protokola vezanih uz samoizolaciju zbog pandemije virusa COVID-19 bila "luda" odluka.

- Vidjeli smo što se dogodilo na utakmici između Brazila i Argentine, dvije najslavnije južnoameričke ekipe. Ulazak zdravstvenih radnika, policije i osiguranja na teren kako bi odveli igrače je ludost, ali moramo se nositi s takvim izazovima u ovo doba krize uzrokovane COVID-om - kazao je Infantino.

Foto: Reuters

Do prekida utakmice je došlo jer su u argentinskoj momčadi bila trojica igrača iz engleske Premier lige, vratar Aston Ville Emiliano Martinez te dvojac iz Tottenham Hotspura, branič Cristian Romero i veznjak Giovani Lo Celso, a prema pravilima koja vrijede u Brazilu svatko tko dolazi iz Velike Britanije u Brazil mora provesti dva tjedna u samoizolaciji. Kako je ustanovljeno da spomenuti igrači nisu poštivali protokol, naređeno im je da napuste zemlju zbog čega su se i ostali argentinski igrači povukli s travnjaka.

Uz Martineza, Romera i Lo Celsa, u sastavu Argentine bio je i veznjak Aston Ville Emiliano Buendia, koji je sjedio na klupi.

Tottenham je najavio kaznu za svoj argentinski dvojac koji je otputovao na reprezentativnu akciju bez odobrenja kluba, dok je brat vratara Emiliana Martineza Alejandro kazao da je Aston Villa uvjetovala dolazak svojih igrača u reprezentaciju time da na povratku slete prvo u Hrvatsku, pa zatim nastave prema Velikoj Britaniji kako bi izbjegli dvotjednu samoizolaciju koja je određena u toj zemlji za putnike koji dolaze iz Argentine.

>>> Mario Mandžukić otišao u nogometnu mirovinu

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Apsalar
Apsalar
17:45 06.09.2021.

Šeme. Kao dolaze iz Hrvatske pa ne moraju u samoizolaciju. A zašto jednostavno ne rade test svakog dana, koliko bi trajala "samoizolacija"? Je li to zato što test ne znači ništa, jer je često lažno pozitivan/negativan i služi samo državama da otimaju lovu!?

DU
Deleted user
18:18 06.09.2021.

Argentinci koji igraju nogomet u Engleskoj ? Pa kako ih nije sram ? Kao i one koji takve loptogurače pozivaju u argentinsku reprezentaciju ? Sjećaju li se oni rata za Malvine 1982. godine ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije