Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRMOGLAVI DINAMOV PAD

Od razornoga nokauta Tottenhama do sloma u provinciji za samo 152 dana!

Uzvratna utakmica play-offa Lige prvaka između Dinama i Šerifa
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/7
25.08.2021.
u 22:58

Ne da se Dinamo od ožujka nije pomaknuo s mrtve točke, nego da je napravio značajan korak unatrag.

Dinamo je u razmaku od 152 dana uspio dva puta biti golemo europsko iznenađenje; 18. ožujka u zastrašujućem je stampedu pregazio Tottenham s 3:0, a 20. kolovoza istim je rezultatom posramljen u europskoj nogometnoj provinciji Tiraspolu.

Kao razorni Mourinhov nokauter bio je gotovo pa predodređen za sudionika Lige prvaka, a sada će opet, kao i prošle godine, pokisao i snužden po utješnu nagradu u Europsku ligu. Ostaje bez ogromnoga financijskoga iznosa, ali i lišen nazočnosti u najblještavijem europskom nogometnom izlogu. Iako, teško da bi se Dinamova pojava u Ligi prvaka s ovakvim stadionom mogla nazvati izlogom. Prije bismo je nazvali – kaznom. Zamislite da su u grupi izvukli PSG i da Messi i Neymar istrčavaju pred onim jezivim, glomaznim, ogoljenim betonskim spavačem od istočne tribine...

Ispadanje od Sheriffa nije samo goli rezultatski debakl Dinamove momčadi i struke, nego i cjelokupnoga planiranja sezone, dakle – onih 'odsutnih' koji vuku sve konce. Naime, Dinamovu momčad koja je inkasirala ponižavajuću tricu u Tiraspolu sačinjavala su čak devetorica nogometaša koja su počela utakmicu s Tottenhamom u Zagrebu: Livaković, Ristovski, Franjić, Theophile, Ivanušec, Jakić, Majer, Petković i Oršić.

25.08.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Druga utakmica play-offa UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Sheriff Tiraspol. Bruno Petkovic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Što nam to govori? Ne da se Dinamo od ožujka nije pomaknuo s mrtve točke, nego da je napravio značajan korak unatrag. Svi ti igrači, osim upravo prodanoga Majera, daleko su od nekadašnje forme, pa ni u vrijednosnome smislu nisu nimalo napredovali, niti se Dinamo ni u jednoj liniji nije pojačao. Kupili su pola lige, a nitko od njih im ne igra, nitko se nije nametnuo, nitko zabljesnuo, zavrijedio pozornost, nitko nikoga ugrozio. S takvim odabirom igrača Dinamo, očekivano, ne može više nikoga impresionirati, i kao takav mogao bi imati problema i obraniti naslov u Hrvatskoj ligi.

Poznavajući modus operandi u Dinamu, osjeti li se i mala naznaka podrhtavanja tla u Prvoj HNL, Krznara će brzo dočekati 'premještaj na novu dužnost u klubu, onu koja pruža neke nove vidike i izazove'.

Ključne riječi

Komentara 27

FR
freeshooter
23:08 25.08.2021.

Igrača je devet istih, no nema Zokija, trener koji zna i koji čini razliku...imali smo atomski Dinamo...

AN
Anemija
00:11 26.08.2021.

Zašto Dasa ne napišeš istinu, od kada nema Mamića Dinamo je u strmoglavom padu.

BR
Breoxs
23:34 25.08.2021.

Nema više braće Mamić u Dinamu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije