Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOJAM DERBIJA

Od nekada velikoga splitskoga kluba blistave tradicije ostalo je samo ime

U 31. kolu Prve HNL na Maksimiru se sastali Dinamo i Hajduk
Sanjin Strukic/PIXSELL
25.04.2021.
u 22:04

Ovaj derbi bit će upamćen i po Petkovićevom prvijencu protiv bijelih, pa je tako sad već slavni centarfor dostigao po broju pogodaka protiv Hajduka svoga trenera, nekadašnjega braniča Krznara.

U veljači 1998. godine tadašnji Dinamov prodorni, lepršavi lijevi branič Damir Krznar postigao je jedan od svojih sedam pogodaka za plave u Prvoj HNL; bio je to spektakularan eurogol u derbiju protiv Hajduka u Maksimiru pred 25 tisuća gledatelja u pobjedi plavih 2:0. Krznar ga sigurno pamti kao jedan od najdražih trenutaka svoje karijere.

Dvadeset i tri godine kasnije, Damir Krznar kao trener Dinama ostvario je i svoju prvu pobjedu u ostacima nekadašnjega velikoga derbija, i jednom rukom dohvatio šampionski pehar. Tako laku, glatku, rutinsku pobjedu, u utakmici u kojoj se činilo kako Dinamo vozi u drugoj brzini. I takav, neoznojeni, hodajući Dinamo prejak je za posrnuli i bljedunjavi Hajduk. Od nekada velikoga splitskoga kluba blistave tradicije ostalo je samo ime; nit' srca, nit' iskre, nit' znanja, nit' klase, nit' famoznoga dišpeta. Niti bilo kakvoga podražaja od trenera čiji je engleski igračima jedva razumljiv. Izgubljeni u prijevodu, paralizirani i zgrčeni u izvedbi, to je slika Tramezzanijevoga 'vi hev tu vork hard' Hajduka.

Ovaj derbi bit će upamćen i po Petkovićevom prvijencu protiv bijelih, pa je tako sad već slavni centarfor dostigao po broju pogodaka protiv Hajduka svoga trenera, nekadašnjega braniča Krznara. Bruni, kao i svakome napadaču, zlata vrijedi svaki pogodak; i u kontekstu sveukupne statistike, ali i u kontekstu zagrijavanja motora prije Europskog prvenstva. Na kojemu će plećati Bruno vatrenima biti neprocjenjiv.

Na Petkovićev golgeterski učinak sjenu ne baca činjenica kako je čak osam od svojih 14 pogodaka ove sezone u svim natjecanjima postigao iz kaznenih udaraca. Netko mora i to. Pa i Cristiano Ronaldo u ovoj je sezoni u dresu Juventusa realizirao osam penala, dok je Messi za Barcu zabio sedam, a jedan za Argentinu.

25.04.2021., stadion Maksimir, Zagreb - 31. kolo, Hrvatski Telekom Prva HNL, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Bruno Petkovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Inače, prvi i čini se nedostižni Dinamov topnik ove sezone i dalje je Mislav Oršić s čak dvadeset pogodaka u svim natjecanjima. Iz jedanaesterca – niti jedan.

Ključne riječi

Komentara 20

MA
Mandekic
22:35 25.04.2021.

Ovo je jos jedan debeli dokaz kako je gospodin Mamic napravio nesto veliko i dobro s obzirom na uvijete oko njega, a Hajduk mozda i najveci klub Hrvatski sa jednim od najboljih navijaca u svijetu napravili su ruglo i namjerno ga unistavaju kopilad jugosugava, a tako sada zele i Dinamo unistiti sve sto valja. SRAMOTA!!

VU
VučedolacHrvat
23:25 25.04.2021.

Dinamo je jedini ozbiljni klub u Hrvatskoj a u europi odmah iza Ajaxa i Porta zato su Mamića osudili, šugoslaveni ne trpe uspješne Hrvate.

IS
istina00
22:33 25.04.2021.

nikad lakša pobjeda dinama, lagano su trčkarali 90% utakmice i to je bilo dovoljno za 2:0

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije