Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRNOVIT PUT DO FINALA

Od 2700 metara visine pa do trilera sa SAD-om

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
25.11.2018.
u 07:00

Ljubitelji tenisa u Hrvatskoj 2018. godinu pamtit će kao izrazito uspješnu u kojoj su se nauživali uspjeha naše reprezentacije. Čilić, Ćorić, Dodig, Pavić, Škugor, Mektić i Galović, pod vodstvom Željka Krajana, napravili su još jedan senzacionalan podvig i Hrvatsku treći put u povijesti odveli do finala Davisova kupa. U ovom tekstu podsjetit ćemo se najboljih trenutaka na tom putu prema još jednom velikom uspjehu hrvatskog sporta.

1. korak: Kolumbija - Hrvatska 1:4 (rujan 2017., kvalifikacije za ostanak u Svjetskoj skupini)

– Prvi korak na putu do ovog spektakularnog finala hrvatska Davis cup reprezentacija napravila je 2017. kad je u kvalifikacijama protiv Kolumbije osigurala ostanak u Svjetskoj skupini za 2018.godinu. Marin Čilić bio je ključan igrač s dvije pojedinačne pobjede. No najbolji meč bio je onaj parova u kojem su Kolumbijci Cabal/Falla poveli s 2:0 u dva gusta seta.

Ali onda je slijedila oluja našeg para Mektić/Čilić koji su u ostatku meča igrali fantastičan tenis, pogotovo Nikola, i osigurali važnu pobjedu. U nedelju je Galović u rezultatski nevažnom dvoboju savladao Gonzaleza.

Borna Ćorić
1/6

2. korak: Hrvatska - Kanada 3:1, (veljača 2018., 1. kolo Davisova kupa)

Osječka dvorana Gradski vrt bila je domaćin susreta 1. kola Davisova kupa između Hrvatske i Kanade. Ćorić je u prvom meču pobijedio Pospišila, dok je u drugom meču Galović ostao bez šansi u meču s Denisom Šapovalovom. Kao i u Kolumbiji, najvažniji bod i najbolji meč bio je onaj parova. Umjesto Mektića Čiliću se pridružio Dodig te su kumovi nakon lošije igre u prva dva seta fantastičnim preokretom došli do važne pobjede.

Treći dan pobjedu za Hrvatsku i plasman u četvrtfinale osigurao je Borna Ćorić koji je bio apsolutno nadmoćan u svakom segmentu protiv mladog Šapovalova. Atmosfera u dvorani bila je fantastična, snaga i energija navijača u meču parova bile su nevjerojatne. Prvi dan dvorana je bila solidno popunjena, ali za vikend nije mogla stati ni igla.

3. korak: Hrvatska - Kazahstan 3:1 (travanj 2018., četvrtfinale Davisova kupa)

Četvrtfinale Davisova kupa igralo se u jednoj od najboljih dvorana u Hrvatskoj, varaždinskoj Areni, a protivnik je bio Kazahstan.

Prvi je na teren izašao Marin Čilić koji je ekspresno savladao Popka sa samo pet izgubljenih gemova. Nakon toga Borna Ćorić odlično je krenuo u meč protiv Kukuškina osvojivši prvi set, ali Rus pod kazahstanskom zastavom je preokrenuo. U subotu su se Mektić i Dodig susreli protiv Habibulina i Nedovjesova.

Naši su nes(p)retno izgubili prvi set, ali na kraju su došli do zaslužene pobjede. Treći dan bio je poseban. Mihail Kukuškin igrao je svoj najbolji tenis, ali Marin Čilić odigrao je jedan od najboljih mečeva u svojoj karijeri i izgubio samo tri gema! Došao je do velikog slavlja i Hrvatsku odveo u polufinale.

>> Pogledajte i što su naši poručili nakon igre parova

4. korak: Hrvatska - SAD 3:2 (rujan 2018., polufinale Davisova kupa)

Polufinale Davisova kupa sa SAD-om planiralo se igrati u Splitu, na plaži Žnjan, ali se u zadnji čas promijenila lokacija. Domaćin je postao Zadar, izgrađen je montažni stadion kapaciteta 7200 gledatelja u vrlo kratkom roku. SAD je došao u Zadar bez Isnera i Socka pa su naši bili izraziti favoriti. Nakon prvog dana i uvjerljivih pobjeda Marina i Borne činilo se da ništa ne može stati na put pobjedi Hrvatske.

Drugi dan svjedočili smo fantastičnom meču u kojem su odlučivale nijanse. Mike Bryan i Ryan Harrison za par ključnih poena bili su bolji od Pavića i Dodiga i tako prekinuli nevjerojatan niz naše reprezentacije od devet uzastopnih pobjeda u parovima. Treći dan Querrey je iskoristio Čilićeve slabosti, pobijedio ga i doveo susret u neizvjesnost. Odlučujući meč između Borne Ćorića i Francesa Tiafoea bio je spektakularan. Naš se igrač dva puta vraćao iz zaostatka te na kraju slavio u fantastičnom meču nakon pet setova. Na taj način uveo je Hrvatsku u njezin treći finale Davisova kupa. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije