Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠE KUPNJE

Od silnih stranaca Hajduk pogodio tek s dovođenjem Kouassija

'08.05.2013., Poljud, Split - Prva utakmica finala Hrvatskog kupa, Hajduk -  Lokomotiva. Jean Evrard Kouassi.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
11.03.2016.
u 12:00

Podsjetit ćemo na Marka Ranilovića, Jeremiaha Arkorfula, Dejana Mezgu, Arlinda Bashu, Artema Milevskog, Sandra Gotala, Temurhodžu Abduholikova i Ruslana Gurbanova, koji su u kadru bili lani... Je li netko od njih ostavio trag u Poljudu? Možda Milevski, ali na šanku.

Bod u Zaprešiću u susretu s Interom Hajduk je osvojio sa samo jednim strancem u postavi, što je pravo čudo s obzirom na to da Hajduk trenutačno ima devet igrača sa stranom putovnicom. Tino Sušić ima belgijsko i bh. državljanstvo, Julian Velazquez i Nicolas Velez su Argentinci, Manuel Arteaga je iz Venezuele, Artem Radčenko i Maksim Bilji su Ukrajinci, Jefferson je Brazilac, Ohandza je iz Kameruna, a Anthony Kalik je Australac. Ta utakmica u Zaprešiću u kojoj je trener Damir Burić hvalio neke nove klince u Hajdukovu dresu je raritetna u odnosu na cijelu sezonu baš zbog tog jednog stranca (Velazquez).

– Ponosan sam zbog načina na koji su dečki igrali – govorio je Burić.

Velez potpuna nepoznanica

Naravno, nije njegova ideja da u vatru gurne klince koji još trebaju sazrijevati i upitno je hoće li uopće biti kvalitete koja je potrebna za Hajduk. Ali, strani igrači imaju kartone, ozlijeđeni su ili ne zadovoljavaju kriterije, pa je Burić bio prisiljen igrati s onim igračima koje Hajduk trenutačno ima. Dobitak je igra Lorenca Šimića na mjestu stopera, treba vidjeti hoće li u tome biti kontinuiteta, dobitak su i partije Frane Vojkovića, povratnika na teren nakon teške ozljede, a početak drugog dijela sezone je svojevrsni test za Ivana Mastelića i Tončija Mujana. Na sve te eksperimente Burić je prisiljen jer je Hajdukova kadrovska politika što se tiče stranih igrača iznimno slaba. Idemo redom, Sušić ima tretman stranca samo zbog putovnica, po svemu drugom je domaći igrač. Jefferson se iskazao na mjestu zadnjeg veznog kao solidan igrač, baš kao što je i Velazquez pokazao da može biti popuna solidne momčadi. Dobri su njih dvojica, ali ne i nužni za jaki Hajduk. Jedini koji je pokazao da je odlično pojačanje je Frank Ohandza, ali Kamerunac je ozlijeđen, posljednju utakmicu odigrao je sredinom rujna. I pitanje je kada će uopće početi igrati. Ukrajinci su posebna priča, Bilji je postao sinonim za stoperske propuste i čisti je promašaj. A što reći za Radčenka koji ne može ni među osamnaest igrača i kada su petorica-šestorica ozlijeđena. Ove sezone igrao je samo 102 minute. Mladom Kaliku tek je 18 godina i još se mora dokazivati, a Nico Velez i Arteaga, dvojac koji je stigao ove zime, potpune su nepoznanice. Velez u onoj jednoj utakmici prije ozljede nije previše pokazao, ne može se živjeti na jednoj asistenciji, a Arteagu bi već sada svi u klubu najradije potjerali, ali ne smiju zbog dobrih odnosa s Palermom, koji ga je platio 800.000 eura i posudio Hajduku.

– Ne može svaki igrač biti pun pogodak, to ne uspijeva ni velikim klubovima – nedavno je neuspješno Burić pokušavao pravdati dovođenje stranih igrača.

Lakše je dobiti na lotu

Nije problem da se pogodi s nekima, no čini se da je lakše dobiti na lotu nego da Hajduk pogodi u dovođenju stranaca. Nabrojili smo ih devet iz ove sezone, a podsjetit ćemo na Marka Ranilovića, Jeremiaha Arkorfula, Dejana Mezgu, Arlinda Bashu, Artema Milevskog, Sandra Gotala, Temurhodžu Abduholikova i Ruslana Gurbanova, koji su u kadru bili lani... Je li netko od njih ostavio trag u Poljudu? Možda Milevski, ali na šanku. Isto vrijedi i za sezonu prije kada su u kadru bili Haris Bukva, Giorgi Iluridze... Nevjerojatne je igrače dovodila Hajdukova “struka”. Jedini plus posljednjih godina bio je Jean Kouassi koji je došao na mala vrata, a u Hajduku odigrao 78 utakmica, postigao 18 golova i ostvario transfer od dva milijuna eura. Od dvadesetak stranaca, Hajduk je pogodio samo jednom! Inače, otkako postoji HNL Hajdukov dres nosila su 73 stranca, od kojih ih je 19 bilo iz BiH.

>> Bijela realnost je prodaja za tri milijuna eura

Komentara 24

MA
majeltomoguce
12:28 11.03.2016.

A kako se se samo hvalili kako su Ohandza preoteli Dinamu koji je igrao u Dinamu 2 - sada je jasno zašto ga Dinamo nije htio - odličan, ali staklen.

Avatar Titanov sin
Titanov sin
14:12 11.03.2016.

Hajdug nema dobre strance. Njihovi su takodjer losi. Uprava koma. Navijaci na razini cijelog kluba. To je to.

Avatar feudalac
feudalac
12:39 11.03.2016.

...prema pisanju Z. Reića i ovog sada O. Maršića, hajdukovaca "od malih nogu" naslućuje se neka smjena na Poljudu!? Pitanje je tko će prvi odlepršati, trener Burić ili recepcionar Brbić a možda Lj.Plju.Vlj. ali treba imati na umu da je hajduk trgovačko društvo njima nisu rezultati u prvom planu, važno je koliko će patika i piva prodati, koliko čujem najbolje ide acidofil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije