Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEHA liga:

Obrvan odgovorio Vujoviću na prozivke: 'Mi smo najmanje krivi...'

Zagreb: PPD Zagreb i Vardar 1961 u četvrtfinalu SEHA Gazprom lige
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
03.09.2021.
u 15:18

– Nešto me bole leđa pa sam obavio neke liječničke pretrage u Zagrebu. U Zadar ću doći kao gledatelj – istaknuo je Pešić, kojem je ovo posljednja sezona u Meškovu jer će u sljedećoj braniti u Francuskoj

Zadar, odnosno SC Višnjik bit će drugu godinu zaredom domaćin završnom turniru SEHA Gazprom lige. U današnjim polufinalima igrat će PPD Zagreb – Meškov (18 sati) te Motor – Veszprem (20.30 sati). Mnogi će se iznenaditi otkud u rasporedu zagrebaši kada su na parketu u dvije utakmice ispali od Vardara. No Vardar je skupo platio cijenu što se neki njihovi igrači nisu cijepili pa je testiranje u Zagrebu, na dan uzvrata 31. kolovoza, pokazalo da im je jedan igrač pozitivan. Zakon u Hrvatskoj od 1. rujna nalaže u tom slučaju da se spomenuti igrač i njegovi kontakti moraju staviti u izolaciju. Naknadno je ustanovljeno da je još sedam igrača Vardara rizično pa je Upravni odbor SEHA Gazprom lige odlučio da umjesto Vardara igra PPD Zagreb.

Već se oprostili od Zadra

– Mi smo najmanje krivi što se ovo dogodilo. Mnogi sad upiru prstom u naš klub, da smo se na silu ugurali na završni turnir, što nema nikakve veze. Mi smo se već oprostili od nastupa u Zadru kada je stigla obavijest da smo zamjenska momčad. Mislim da se zakoni moraju provoditi, a u cijelom ovom slučaju Vardar je kao klub najviše kriv što si je dozvolio da mu svi igrači nisu cijepljeni – rekao je Ivica Obrvan, trener “plinara”.

Veselin Vujović, trener Vardara, bio je jako ljutit jer je u Zadru htio nastupiti s 11 igrača s valjanom COVID potvrdom. No nisu mu dopustili.

– Bilo bi poštenije da su igrale samo tri momčadi – dodao je Vujović.

Tri momčadi tek ne bi imalo smisla...

– Po nekakvom kriteriju rezultata u četvrtfinalu mi smo i trebali biti zamjena. Jer, Nexe, Tatran i Pelister izgubili su obje svoje utakmice, a mi smo dobili u uzvratu. Uostalom, mi smo bili ti koji smo igrali protiv Vardara pa je logično da zauzmemo njihovo mjesto – razmišlja trener Obrvan.

Zbog pandemije SEHA Gazprom liga morala se prilagođavati raznim situacijama. Nije se moglo normalno igrati od ožujka 2020. godine. Kalendar se stalno mijenjao pa se igralo u dvije skupine. Ali se ipak igralo pa su se tako završni turniri igrali na početku nove, a ne na kraju sezone kako je trebalo biti. Sada sve treba napraviti da se slična situacija opet ne dogodi, premda ovdje SEHA Gazprom liga nije kriva što Vardar ima pozitivne igrače. A ligi je u interesu da na završnom turniru sve bude u najboljem redu.

Meškov je u današnjem polufinalu lagani favorit, a mi ćemo napraviti sve da ih iznenadimo i plasiramo se u nedjeljno finale. Nešto su malo promijenili momčad u odnosu na prošlu sezonu, ali i dalje je to jak kolektiv. Uostalom, lagano su u dvije utakmice svladali Pelister, koji je sve samo ne lagan zalogaj. Nažalost, nećemo moći računati na Hrstića, koji je ozlijedio zadnju ložu protiv Vardara. Na put sam poveo 18 igrača pa ću se danas odlučiti tko će u sastav umjesto njega. Hoće li to biti Klis ili Sirotić, možda Kraljević, vidjet ćemo nakon zadnjeg treninga – istaknuo je Obrvan.

Pešić neće braniti

Dobra vijest za trenera PPD Zagreba je što za Meškov neće braniti hrvatski reprezentativac Ivan Pešić.

– Nešto me bole leđa pa sam obavio neke liječničke pretrage u Zagrebu. U Zadar ću doći kao gledatelj – istaknuo je Pešić, kojem je ovo posljednja sezona u Meškovu jer će u sljedećoj braniti u Francuskoj.

Ivici Obrvanu ovo će biti tek drugi završni turnir SEHA Gazprom lige.

– Da, vodio sam momčad PPD Zagreba na prvom Final-Fouru koji se igrao 2012. godine u Areni Zagreb. U osnovnom dijelu lige bili smo prvi ispred Tatrana. No u polufinalu smo izgubili od Vardara s pogotkom razlike. Kasnije smo u susretu za treće mjesto pobijedili Tatran. Nakon završnog turnira napustio sam klupu PPD Zagreba – prisjetio se Obrvan.

PPD Zagreb tako je postao jedini klub koji će deseti put igrati na završnim turnirima SEHA Gazprom lige. Po devet nastupa imaju Vardar, Tatran i Meškov, koji nije igrao samo prve sezone. Još uvijek je najuspješniji klub lige Vardar s pet osvojenih naslova. Veszprem ima tri, a kako su Mađari najveći favoriti, mogli bi se približiti Vardaru po broju naslova. Osim Vardara i Veszprema ligu je osvajao još samo PPD Zagreb, i to jednom 2013. godine. Meškov je dvaput igrao u finalu, a Motoru je ovo prvi nastup na završnom turniru. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije