Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA liga

Obračun pod košem! Igrači kažnjeni zbog tučnjave

Joel Embiid i Karl-Anthony Towns
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
01.11.2019.
u 11:52

'Razočarani smo odlukom lige, ali svjesni smo razmjera ovog incidenta. NBA liga je vrlo kompetitivno natjecanje, a ovaj incident to i dokazuje', piše u priopćenju Gerssona Rosasa, predsjednika košarkaških operacija Minnesota Timberwolvesa

NBA liga odlučila je kazniti najveću zvijezdu Philadelphia 76ersa Joela Embiida i centra Minnesota Timberwolvesa Karl-Anthonyja Townsa zbog tučnjave tijekom dvoboja ovih dviju momčadi u Philadelphiji, u kojem je domaća momčad slavila sa 117-95.

Vodstvo lige okarakteriziralo je sukob dvojice košarkaša kao tučnjavu, što je rezultiralo kaznom od dvije utakmice u kojima će Embiid i Towns ostati bez plaće, a njihovi suigrači bez pomoći.

Foto: Reuters/Pixsell

Sukob se dogodio sredinom treće četvrtine, u trenutku kad je Philadelphia imala uvjerljivo vodstvo 75-55, a započeo je Embiidovim odguravanjem Townsa, na što je centar gostiju odgovorio pokušajem udarca koji je kamerunski centar izbjegao.

U hrvačkom zahvatu košarkaši su pali na parket, kad su dotrčali suigrači i članovi stručnog stožera te ih uspjeli rastaviti prije nego što je obračun eskalirao.

- Nisam mu pokušao zadati udarac pa ne bih trebao ni biti suspendiran - izjavio je nakon dvoboja Embiid, kojeg su suci, baš kao i Townsa, isključili nakon što su pregledali snimku incidenta.

'Razočarani smo odlukom lige, ali svjesni smo razmjera ovog incidenta. NBA liga je vrlo kompetitivno natjecanje, a ovaj incident to i dokazuje', piše u priopćenju Gerssona Rosasa, predsjednika košarkaških operacija Minnesota Timberwolvesa.

Suspenzija znači da će Towns propustiti subotnji dvoboj u Washingtonu i utakmicu u kojoj će Timberwolvesi u ponedjeljak ugostiti Milwaukee, dok će Philadelphia, jedina neporažena momčad NBA lige s učinkom 4-0, bez Embiida morati pokušati nastaviti pobjednički niz na gostovanjima kod Portlanda u subotu i kod Phoenixa u ponedjeljak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije