Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BELLATOR 208

Obračun Fedora i Sonnena u polufinalu teškaškog turnira!

Fight Channel
Foto: Fight Channel
09.10.2018.
u 12:47

Spektakularni Bellator 208 ne propustite u izravnom prijenosu u noći sa subote na nedjelju 14. listopada od 03:00h samo na Fight Channel PPV-u!

Bellator s 208. izdanjem stiže u New York i donosi drugi polufinalni okršaj teškaškog turnira u kojemu će snage odmjeriti legendarni Fedor Emelianenko i “Američki gangster” Chael Sonnen!
Sunaslovna borba donosi obračun između bivšeg UFC prvaka Bensona Hendersona i Saada Awada, a u ruskom duelu će se susresti bivši prvak u srednjoj kategoriji, Alexander Shlemenko i Anatoly Tokov. Tu je i teškaški dvoboj dva bivša UFC borca, Cheicka Konga i Timothya Johnsona!

Spektakularni Bellator 208 ne propustite u izravnom prijenosu u noći sa subote na nedjelju 14. listopada od 03:00h samo na Fight Channel PPV-u!

“The Last Emperor” protiv “Američkog gangstera” – tko će izboriti finale?

Nakon što su se četvrtfinala uistinu previše odužila, budući da je između prve i posljednje borbe prošlo čak četiri mjeseca, Bellator je shvatio kako ipak treba malo požuriti sa završetkom turnira koji će okruniti novog Bellatorovog teškaškog prvaka. Stoga su se odlučili organizirati polufinalne borbe u razmaku od jednog dana. Prvo polufinale će se održati na Bellatoru 207 kada će se susresti Ryan Bader i Matt Mitrione, a drugi polufinalni meč između Fedora i Chaela Sonnena predvodit će Bellator 208.

42-godišnji Emelianenko (37-5-1 MMA, 1-1 BMMA) je u prvom kolu turnira nokautom u prvoj rundi eliminirao Franka Mira i to u svega 48 sekundi, dok je Chael Sonnen (30-15-1 MMA, 2-1 BMMA) sudačkom odlukom uspio doći do pobjede nad “Rampageom” Jacksonom.

Ovaj rusko-američki duel je borba koju su fanovi očekivali od istog trenutka kada su se ova dvojica našla unutar iste promocije. Ovo je borba koja je svakako više od samog polufinala teškaškog turnira, unatoč tome što Sonnen sada spominje kako mu je ta teškaška titula zapravo najveća i jedina prava motivacija. Niti Fedor ne želi tu uvoditi nikakve osobne emocije, ali fanovima neće biti svejedno, posebno onima koji kroz cijelu karijeru vjerno prate legendarnog Rusa.

Američki trash-talker posljednjih desetak godina često spominje Fedorovu kvalitetu, odnosno ne smatra ga niti približno kvalitetnim i velikim borcem kao što je njegov ugled. Rus je, s druge strane, poznat kao jedan od najtiših i najkorektnijih boraca koji nikada u karijeri nije rekao ništa loše o svojim protivnicima. 14. listopada ne propustite doznati tko će izaći kao pobjednik u ovome okršaju!

Veterani Henderson i Awad u sunaslovnoj borbi

Sunaslovna borba donosi okršaj u lakoj kategoriji u kojem će bivši UFC i WEC prvak Benson Henderson odmjeriti snage protiv Saada Awada.

Henderson (25-8 MMA, 2-3 BMMA) je dva puta napadao Bellatorovu titulu i to u dvije divizije. Andrey Koreshkov ga je zaustavio u meču za pojas u velteru, a Michael Chandler u borbi za pojas lake kategorije. Bendo je posljednji put nastupio u travnju na Bellator 196 priredbi protiv Rogera Huerte upisavši impresivnu pobjedu giljotinom u drugoj rundi. Već dugo nije izgledao tako agresivno i tako željno borbe kao u tome meču. Time je i konačno prekinuo niz od dva uzastopna poraza podijeljenom sudačkom odlukom.

Saad Awad (23-9 MMA, 11-6 BMMA) se s druge strane nalazi u najboljem nizu petogodišnje Bellator karijere. Ovaj 35-godišnjak je 17 puta ulazio u Bellatorov kavez, a u posljednjem je nastupu nokautirao Ryana Couturea, sina legendarnog UFC prvaka, čime je upisao četvrtu uzastopnu pobjedu.

Ruski dvoboj iz kojeg će izaći novi izazivač u srednjoj diviziji

Bellatorov bivši prvak Aleksander Shlemenko (56-11-1 MMA, 12-4-1 BMMA) vraća se nakon prošlogodišnjeg poraza od Gegarda Mousasija. Bila je to izuzetno neizvjesna i teška borba na kraju koje su sva tri suca presudila u korist Mousasija. No odluka nije dobro prihvaćena u MMA javnosti jer su mnogi smatrali kako je pobjeda trebala pripasti ruskom borcu. No još veći šok uslijedio je u njegovom posljednjem nastupu za M-1 promociju kada je teško poražen nokautom u prvoj rundi. Prije toga je nanizao pet uzastopnih pobjeda koje uključuju i dvije prisile na predaju kao i nokaut Kendalla Grovea. Trenutno u profesionalnoj karijeri bilježi 11 poraza i 56 pobjeda od kojih je 40 puta slavio prekidom, što govori da je definitivno sposoban svakome pomrsiti planove.

Anatoly Tokov (26-2 MMA, 2-0 BMMA) je, s druge strane, u posljednjih 20 nastupa upisao 19 pobjeda, a u Bellatoru ima savršenih 2-0 nakon što je prekidima svladao Vladimira Filipovića i Francisca Francea.

Teškaški dvoboj između dva bivša UFC-ovca

Sjajni popis borbi donosi i nastup Cheicka Konga, veterana oktogona, ali i Bellatora, koji će poželjeti dobrodošlicu svom bivšem kolegi Timothyju Johnsonu kojem će to biti debi u Bellatoru.

43-godišnji Kongo (28-10-2 MMA, 10-2 BMMA) je aktivan na najvećoj sceni već 17 godina. Trenutačno ima čak šest pobjeda zaredom uključujući slavlje protiv jednog od top UFC “contendera” u ovom trenutku, Alexandera Volkova. U posljednjem je nastupu na Bellatoru 199 slavio nokautom u prvoj rundi.

Johnson (12-4 MMA, 0-0 BMMA) je u UFC-u odradio sedam borbi, unutar kojih su se izmjenjivale pobjede i porazi te je promociju napustio sa skorom 4-3. Najveću pobjedu je upisao u zagrebačkoj Areni, gdje je bio bolji od Marcina Tybure, a zamalo mu je izmakla pobjeda protiv Alexandra Volkova, koji ga je savladao podijeljenom sudačkom odlukom.

Program otvaraju Henry Corrales (15-3 MMA, 3-3 BMMA) i Andy Main (12-3-1 MMA, 0-0 BMMA) u meču u pero diviziji.

Spektakularni Bellator 208 ne propustite u izravnom prijenosu u noći sa subote na nedjelju 14. listopada od 03:00h samo na Fight Channel PPV-u!

Bellator 208
Fedor Emelianenko vs. Chael Sonnen – polufinale Bellatorovog Grand Prixa u teškoj kategoriji
Benson Henderson vs. Saad Awad
Alexander Shlemenko vs. Anatoly Tokov
Cheick Kongo vs. Timothy Johnson
Henry Corrales vs. Andy Main

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije