Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTSKI SPEKTAKLI Veliki organizacijski zalogaj, ali i prilika za zaradu

O rukometnom SP-u brine se stroj od 10.000 ljudi

16.01.2009.
u 19:17

Organizirati Svjetsko rukometno prvenstvo velik je zalogaj za svaku državu, a nekmoli za malu Hrvatsku. No isto je tako i prilika za zaradu i najbolja moguća promocija.

Svi zasukali rukave
Pogotovu ako sve bude na nivou, na što su Hrvati, kad je posrijedi rukomet, jedino i navikli. A podatak da se za najveći sportski događaj u Hrvata brine prava mašinerija od oko 10 tisuća ljudi i više nego ohrabruje. Rukave su zasukali i dali svoj prinos u svih sedam gradova domaćina – Splitu, Zadru, Puli, Poreču, Varaždinu, Zagrebu i Osijeku. Angažirani su policajci, zaštitari, liječnički i vatrogasni timovi, električari, vodoinstalateri i drugo tehničko osoblje, pratitelji reprezentacija, brisači parketa, čistači, hostese...

Splitsku arenu Spaladium čuvat će oko 200 zaštitara, među kojima je 50-ak volontera. Angažirane su i po dvije vatrogasne i liječničke ekipe. U zadarskoj dvorani na red će pak paziti 80 redara i 200-tinjak policajaca. U organizaciji su i dvije prevoditeljice, devet brisača parketa, 17 hostesa, 16 djelatnika rukometnih županijskih klubova,... Zadrani pripremaju i bogat zabavni sadržaj. Navijače i reprezentacije zabavljat će dvije klape te plesne skupine. Reprezentacijama koje igraju u Varaždinu na raspolaganju je šest prevoditelja, a na info-punktovima angažirano je 12 hostesa koje govore strane jezike. Svaka reprezentacija ima i svoga vozača. Angažirana su četiri vodiča, a tri medicinske ekipe dežurne su non-stop. Bolnice i druge zdravstvene ustanove rade pojačano, a policija radi u tri smjene.

U Poreč, u koji je zbog rukometa već stiglo 1000 stranaca, na prvenstvu će biti angažirano 90 redara, četiri liječnička tima, 50 hostesa i prevoditeljica. Ekipe na raspolaganju imaju šest vozača te toliko autobusa. Zaštitari će nadzirati ulazak gledatelja i navijača te propuštati službene osobe, vozila i novinare u akreditacijske zone.

Pulsku dvoranu čuvat će pak 50 zaštitara, a dvorana i okolica bit će “pokrivene” videonadzorom. Doznajemo i da će za održavanje reda i mira u Puli biti angažirani i policajci u civilu, interventne snage te agenti SOA-e. Pedesetak hostesa, koje su i prevoditeljice jer govore po dva i više jezika, brinut će se o gledateljima, a četiri liječnička tima bit će u pripravnosti.

Atašei za reprezentacije
U Osijeku je na osiguranju dvorane angažirano oko 80 redara, a osječkim policajcima pomagat će i tri mađarska policajca zbog brojnih navijača koji se očekuju iz te susjedne zemlje. Prema nekim procjenama, očekuje ih se više od 1000. Za početak rukometne groznice spreman je i Zagreb, gdje u organizaciji prvenstva sudjeluje više od 1200 ljudi. Angažirana su i po četiri liječnička i vatrogasna tima, a svaka reprezentacija imat će svog atašea.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije