Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEBITIRAT ĆE PROTIV OSIJEKA

Novi trener Hajduka: Ovo nisam očekivao ni u snovima, a Perišić i Livaja se odnose odlično prema meni

Split: Novi trener Hajduka Jure Ivanković odrzao konferenciju za medije
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/11
12.04.2024.
u 14:35

- Razgovarao sam s igračima pet-šest minuta. Svjesni su svoje odgovornosti i da smo svi skupa hijerarhijski podbacili. Nismo previše analizirali. Trudimo se, idemo raditi dan po dan.

Hajduk u nedjelju na praznom Poljudu (kazna HNS-a) od 16.30 igra utakmicu 30. kola SuperSport HNL-a protiv Osijeka. To će biti debi (privremenom) treneru Juri Ivankoviću nakon odlaska Mislava Karoglana koji nije uspio osvojiti prvenstvo ni Kup.

- Nije lako. Igrači osjećaju pritisak. Psihološki pad je bio vidljiv nakon poraza, ali žele pokazati da vrijede više od rezultata u zadnje vrijeme. Bitno je vidjeti tko od ovih igrača želi produžiti svoj boravak na Poljudu. Prostora će biti za mlađe igrače, da dobiju priliku, skupljaju iskustvo - rekao je Ivanković i dodao:

- Razgovarao sam s igračima pet-šest minuta. Svjesni su svoje odgovornosti i da smo svi skupa hijerarhijski podbacili. Nismo previše analizirali. Trudimo se, idemo raditi dan po dan.

Kako se osjeća?

- Osjećam se uzbuđeno. Velika je čast i odgovornost. Postoje dva načina za doći na klupu Hajduka. Prvi je da imate veliko ime, a drugi je da netko prepozna vaš rad, trud i predanost. Ovo nisam očekivao ni u najluđim snovima. Odlučio sam prihvatiti ovaj posao i preuzeti odgovornost.

Kako je osjećati Perišića i Livaju?

- Oni se odnose odlično prema meni, kao i prema svakom treneru. S igračima takve veličine imate najmanje problema. Znaju cijeniti trud, čast je i zadovoljstvo i velika odgovornost, ali i užitak raditi s takvim igračima. Pravo je zadovoljstvo biti dio takvog tima.

Što mu je rekao Karoglan?

- Pružio mi je podršku. Savjetovao me da budem svoj, da pokušam nešto promijeniti na svoj način. Zahvalan sam svima u klubu što smo imali priliku raditi kao stožer. Tužni smo i žalosni što nismo došli do cilja kojeg smo sanjali i zacrtali. 

Hoće li igrati Perišić?

- Ivan je izuzetno motiviran svaki dan na treninzima. Njegova posvećenost i ljubav ga je dovela do ovih razina. Očekujemo da će imati minutažu u svim utakmicama ako bude sve po planu. 

Prvi vratar Hajduka Ivan Lučić po svemu će sudeći na operaciju, a ozlijeđen je i Lovre Kalinić.

- Borna Buljan će braniti. On je sada prvi izbor - rekao je Ivanković.

Ključne riječi

Komentara 1

KU
Kujttim
17:27 12.04.2024.

Voditi će Hajduk do 30.5. i više nikada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije