Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠA SERIJA

Novi poraz razbjesnio navijače Cibone, trener Jovanović se brani: Momčad je mlada...

07.11.2021.
u 07:00

– Ovo je jedna od najmlađih momčadi i bit će uspona i padova. Kao što smo bili u seriji pobjeda, sada smo ušli u seriju poraza i nema druge nego da radom iziđemo iz te situacije – branio se Jovanović.

Za poraz u Višnjiku u ABA ligi, košarkaši Zadra uzvratili su Ciboni na njezinu parketu. U utakmici 9. kola HT Premijer lige, uz dopadljiviju i kombinatorniju igru, Zadrani su nadjačali cibose (82:79) i tako poveli u domaćem natjecanju.

Dugoročno gledano, ovo je bio Zadrov važan korak u utrci za startnom jedinicom, u čemu mu je pomogao i vodeći Split koji je nenadano izgubio u Šibeniku (72:83). Bio je to i sjajan poticaj za novog Zadrova trenera Vladimira Anzulovića koji je nakon derbija kazao:

– Htio bih istaknuti veliku borbenost naših igrača. Ova pobjeda nam je nagrada.

Iako je bio bez razigravača Junakovića (temperatura) i Marčinkovića (čeka pravo nastupa), Anzulovićev taktički plan bio je učinkovitiji od plana njegova srpskog kolege Jovanovića iz Cibone koji nije mogao računati na Gnjidića. Kada smo ga pitali što je zapravo bio njegov plan, odgovorio nam je poput legendarnog pilota Grunfa iz stripa “Alan Ford”.

– Plan je bio obraniti jednu loptu više i postići koš više.

Nakon “filozofskog” odgovora, zamolili smo Anzulovića za detalje, a on je reagirao kao da je htio sačuvati kolegu na Ciboninoj klupi.

– Ne igramo lijepo za oko. Puno je novih načela, no dečki sve to hvataju. Tražili smo Cibonine loše točke, da sada ne govorim koje su to.

Na pitanje je li u kontekstu “uske” obrane Cibonino krilo Mateo Drežnjak (22 koša, trice 6-9) bio njihov koncepcijski rizik, Anzulović je kazao:

– Nismo ga puštali. Jesmo igrali “usko”, ali nije bio dogovor da pomažemo s igračem koji njega čuva.

A Drežnjak je dobio najveću minutažu (30), potom rekonvalescent Toni Nakić (25), koji je pogodio dvije trice i to je bilo sve. Sličan ukupni učinak imao je i kapetan Prkačin koji je odlično igrao (10 koševa) u prvom poluvremenu, ali loše (bez koša, uz tri izgubljene lopte) u drugom.

A to su bile slabosti koje su zabrinule trenera Jovanovića, kojeg je najviše naljutila pogreška 20 sekundi prije kraja. Tada je Cibona trebala krenuti u napad za produžetak ili pobjedu, ali je “mast otišla u propast” nakon što su neoprezni Radovčić i Gegić izgubili loptu pri izvođenju ispod svoga koša i omogućili igraču utakmice Carteru (22 koša, bacanja 13 od 15) da osvoji odlučujuću loptu. Značilo je to Cibonin treći poraz u nizu, čak peti u posljednjih sedam utakmica, što je razbjesnilo navijače.

– Ovo je jedna od najmlađih momčadi i bit će uspona i padova. Kao što smo bili u seriji pobjeda, sada smo ušli u seriju poraza i nema druge nego da radom iziđemo iz te situacije – branio se Jovanović.

Ključne riječi

Komentara 6

CR
Crash2422
15:39 07.11.2021.

Cibona je najmlada ekipa ne samo ABA lige nego i hrvatske lige, usporedbe s mladim igracima Partizana su smijesne jer Partizana nose iskljucivo stranci (Punter, LeDay, Moore, Madar, Kurucs). Partizan ima polovicu stranaca u rosteru koji imaju strasne ugovore dok nasi klubovi imaju maksimalno 2 stranca. Zadar Cartera i Lukovica, Cibona Vildozu i Reuversa i Split McLeana i Camparu

LA
lajh1985
08:20 07.11.2021.

Gdje su sad oni koji kazu bolje da su mladi i da puse nego da imamo kojeg stranca :)...Sigurno nisu mislili da ce ih natamburat iz tekme u tekmu :)

LI
linkser2
08:05 07.11.2021.

Niste vi puno mladji od recimo Partizana... i ne zaludjujte se našim "talentima".. Tanko je to, posebno Radovčić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije