Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tektonska odluka

Novi (niski) udarac Fibi: Euroliga ne pušta igrače u reprezentaciju

Miro Bilan
Dalibor Urukalović/PIXSELL
07.07.2017.
u 19:30

Euroliga nije prilagodila svoj kalendar onome Fibinom pa će istodobno igrati svoje utakmice kada i nacionalne vrste svjetske kvalifikacije.

Vlasnici i dioničari košarkaške Eurolige jučer su na svojoj glavnoj  Skupštini donijeli odluku koja će poprilično uzdrmati europsku košarkašku scenu. Riječ je o udarcu Fibi u pleksus jer euroligaši su odlučili da niti oni neće davati svoje igrače za kvalifikacijske utakmice reprezentacija kao što to ne čine niti NBA klubovi. 

U ime regionalne ABA lige sastanku je nazočio njegov direktor Krešimir Novosel koji nam je prenio sljedeće: 

- Po meni je to tjeranje inata i s ovim će se hladni rat između Fibe i Eurolige još više produbiti, a kada se ratuje uvijek ima žrtava, na obje strane, a u ovoj priči najveća se šteta pričinja košarci.

Takvoj odluci usprotivio se predsjednik Udruge europskih košarkaških liga (ULEB) Thomas Van Den Spiegel no on je bio u manjini. Euroliga se u svojoj odluci poziva na NBA ligu, pa je izvršni direktor Jordi Bertomeu kazao da ne vidi razloga da NBA igrači ne moraju igrati za reprezentaciju, a euroligaški igrači moraju.

"Zašto bi ovi vlasnici bili drugorazredni? Zašto bi ovi igrači bili drugorazredni u odnosu na NBA igrače?", zapitao se Bertomeu. 

Novoselu se ne sviđaju situacije u koje će dopasti oni igrači euroligaških klubova koji bi htjeli igrati za svoju reprezentaciju.

- S obzirom da je kalendar Eurolige takav da će igrati svoje utakmice u vrijeme kvalifikacijskih utakmica reprezentacija, njih klubovi neće pustiti. 

Takvu odluku Eurolige prokomentirao je i bivši hrvatski izbornik Petar Skansi.

- To je nekorektna odluka Eurolige, no još jednom se pokazalo da onaj tko ima novce taj dominira. Za Fibu je ovo još jedan dokaz davno izgubljene bitke. Odavno su ljudi iz Fibe trebali zaorati, no ovi koji ju sada vode to neće učiniti jer su se lijepo uhljebili. Davno su izgubili, a još uvijek ne žele priznati poraz.

Komentara 1

Avatar links
links
19:35 07.07.2017.

Skansi o uhljebljenju, hahaahh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije