Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK U MADRIDU

Barcelona razbila Real i šesti put u nizu izborila finale Kupa kralja

Barcelona razbila Real i šesti put u nizu izborila finale Kupa kralja
Foto: Reuters/Pixsell
27.02.2019. u 22:51

Pored one utakmice Dinama i Benfice (7. ožujka) u Europskoj ligi, najočekivanija utakmica posljednjih dana sigurno je bila ona Real Madrida i Barcelone. 

El Clasico je doživio svoje 212. izdanje, a nakon remija (1:1) na Camp Nou Barcelona je s 3:0 slavila u drugoj utakmici polufinala Kupa kralja.

>> Pogledajte video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

Dvostruki strijelac za katalonsku momčad bio je Suarez u 50. i 73. minuti iz jedanaesterca, a u 69. minuti Varane je zabio autogol.

U sastavu Reala je od prve minute igrao Luka Modrić, kao i Ivan Rakitić za katalonsku momčad.

Dva velikana sastala su se tako osmi put u polufinalu ovog natjecanja, a posljednja dva uzeo je Real koji je ukupno slavio četiri puta. 

S obzirom na stanje u prvenstvu u kojemu prva Barcelona ima devet bodova prednosti pred kraljevskom momčadi (koja je trenutačno treća), bila je ovo borba za finale pod svaku cijenu. 

S jedne strane veliki Lionel Messi koji svakom utakmicom sruši neki novi rekord, zadivi nogometne zaljubljenike i pomakne granice, a opet s druge strane nitko drugi do najbolji nogometaš svijeta, Luka Modrić.

U nekoj briljantnoj formi nisu ni jedni ni drugi. Katalonci su među prvenstvenim pobjedama imali i neke remije protiv daleko slabijih protivnika i mogli bi puno više od onoga što su pokazali. Dok Madriđani, kao i obično, variraju. Nakon duboke krize iz koje polagano izlaze još si uvijek traže mirne nogometne vode.

Real Madrid - Barcelona
1/15

U onima Barcelone sada su se dobro snalazili, barem prvo poluvrijeme... 

Junior Vinicius je imao nekoliko sjajnih prilika u prvom dijelu, napadao je, udarao, trčao kao da je već u finalu i stalno zapošljavao Barcelonina vratara Ter Stegena.

Štoviše statistike govore da je Vinicius mrežu Barcelone napao pet puta u prvom poluvremenu, što je više od bilo kojeg drugog igrača koji je igrao protiv Barcelone u prvom dijelu utakmice ove sezone i to u svim natjecanjima. 

Ostatak momčadi Reala mladom Viniciusu nije ostao dužan. Pomagali su time što su uspjeli neutralizirati, ne samo Messija, već i ostale. No, nije ta Realova idila dugo trajala....

Iako je Valverdeova vrsta imala veći posjed lopte, Real je bio konkretniji, napadao je više, blokirao više, ma bio je bolji prije odlaska na stanku... A nakon nje već je u 50. minuti Barcelona slavila gol. Prvi udarac u okvir gola koji su Katalonci uputili prema Los Blancosima ušao je u mrežu.

 Naime, Luis Suarez dobro se snašao kada mu je Ousmane Dembele dodao loptu unutar šesnaesterca. Argentinac je tukao iz prve u donji lijevi kut, a Keylor Navas nije uspio sačuvati mrežu.

>> SPECIJAL Pogledajte kakvu je godinu imao Luka Modrić

Već u 69. minuti panika Reala izlazi na vidjelo kada je Raphael Varane nespretno zabio autogol. No, da bi tragedija Madriđana bila još veća, dobili su i treći pogodak usred svog Santiaga Bernabeua.

Casemiro je zbog ružnog starta dobio žuti karton, a Luis Suarez priliku da s bijele točke poveća prednost. Nije mu to teško palo. Zabio je po sredini gola. Tako je došao do svog 11 pogotka protiv Real Madrida u svim natjecanjima. 

Barcelona je tako postala prva momčad u povijesti Kupa kralja koja je šest puta zaredom ušla u finale.

U drugom polufinalu Kupa kralja danas u 21 sat sastaju se Valencia i Betis. Prva utakmica završila je rezultatom 2:2.

Komentara 11

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
21:20 27.02.2019.

Sjetila se ja partizana .. što rade 3 partizana u žarulji ? Pružaju otpor !!!!!!!! 😂

TO
Tomi0713
23:07 27.02.2019.

Real je bio puno bolja momcad ali je Barca svoje prilike iskoristila ,Modric i Raketa su bili odlicni i medu najboljima na terenu, Vinicius Jr. najbolji na terenu a Messi katastrofa,mislim da niti jedan udarac prema golu nije imao,do 700 min. Casemiro isto odlican

PR
prajdali100
23:18 27.02.2019.

Odmah nakon poluvremena rekao sam prijateljima da ovo Real lagano gubi.Umjesto da nakon 45 min. lagano vode 3:0 oni tim rezultatom izgube.Ove godine Kraljevi neće osvojiti ništa i kreće velika čistka.I vrijeme je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije