Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Indian Wells

Novak Đoković i dalje gubi mečeve, ali i kilograme

13.03.2018.
u 08:10

Srbin opet nije bio ni sjena igrača koji je ne tako davno dominirao tenisom. Mučio se, često gestikulirao nezadovoljan svojom igrom protiv Japanca

Novak Đoković vratio se na teren poslije operacije lakta, prvi je put zaigrao nakon ispadanja s Australian Opena. No u povratku je svojim navijačima, ali prije svega sebi, priredio još jedno neugodno iznenađenje. Na prvoj prepreci u Indian Wellsu izgubio je od 109. tenisača svijeta, Japanca Tara Daniela sa 6:7 (3), 6:4, 1:6.

Srbin opet nije bio ni sjena igrača koji je ne tako davno dominirao tenisom. Mučio se, često gestikulirao nezadovoljan svojom igrom protiv Japanca.

Izgleda mršavo, ispijeno...

– Nisam ni trebalo biti ovdje jer operacija lakta obavljena je prije samo pet-šest tjedana. Oporavio sam se brzo, mislio da ću biti spreman, ali nije išlo. Psiha, to je bilo ključno. Napravio sam toliko neforsiranih, neobjašnjivih pogrešaka, nikako nisam mogao pronaći ritam. Ali pretpostavljam da je sve to dio ovih posebnih okolnosti u kojima se trenutačno nalazim – rekao je Đoković i dodao:

1/5

– Znate, kada odigrate samo nekoliko mečeva u devet mjeseci, onda se u vašem umu stalno vodi prava borba na temu ‘jesam li spreman? Ili... nisam?’. A čak i kada nemate bolove, o tome mislite, jer ti problemi s laktom nešto su što se vuče više od dvije godine. No ja sam unatoč ovom porazu sretan! Sretan sam zato što sam se brzo oporavio od operacije i opet igram.

Sretni su i Novakovi navijači što svog tenisača opet vide na terenu, no zabrinuti su zbog njegove linije. Đoković je i u Indian Wellsu izgledao mršavo, ispijeno.

Posljedica je to vegetarijanske prehrane na kojoj je više od godinu i pol.

U Đokovićevu stožeru važnu ulogu ima stanovita srpska umjetnica Maja Volk. Upravo je ona Novaka i njegovu suprugu Jelenu uvela u svijet vegetarijanske hrane. Njezina je teorija da je meso otrov i da ga treba zaobilaziti u širokom luku, a u to je uspjela uvjeriti bračni par Đoković koji se danas hrani gotovo isključivo povrćem i orašastim plodovima. I to po mogućnosti sirovim povrćem. Jelena Đoković u jednom je intervjuu istaknula da u njihovoj prehrani 70 posto čini sirovo povrće, a tek 30 posto kuhano.

Spomenuta Volk pak tvrdi kako je svjesna da su vrhunskom sportašu potrebni proteini, ali da ih Đoković može uzimati iz oraha, kikirikija, graška, suncokreta, badema…

Srpski Blic ranije se bavio ovom temom pa je tako opisao da jedan Đokovićev uobičajeni obrok izgleda ovako: grašak i kukuruz s peršinom i maslinovim uljem, mrkva s đumbirom i limunom, ribani krastavac i waldorfska salata, orasi, jabuke i umak od indijskih oraščića i gorušice.

Obrok je sigurno zdrav, no pitanje je može li takva prehrana dati Đokoviću energije za iscrpljujuće teniske mečeve.

Čeka dvije godine na Grand Slam

Novak sigurno želi unijeti proteine kroz orašaste plodove, ali samo u mesu postoji dušik koji je vrlo bitan za resintezu proteina u mišićima, a ako se koristi samo biljni protein, on nije dovoljan, ‘prelagan’ je za vrhunskog sportaša. I zato su mnogi zabrinuti da se Đoković ne može vratiti u vrh na takvoj vrsti prehrane.

Trenutačno je Novak 13. na ATP listi, ali brani dosta bodova do lipnja pa može dodatno pasti bude li i dalje gubio mečeve. Srpski tenisač sada ima tek 2380 bodova, odnosno više nego upola manje od našeg Marina Čilića (4870), a gotovo pet puta manje od vodećeg na ATP listi, Švicarca Rogera Federera (10.060).

No Đoković vjeruje da će njegov uspon na vrh krenuti od Roland Garrosa, turnira na kojem je prije dvije godine osvojio svoj posljednji od 12 Grand Slamova.

Novaku je 30 godina, šest manje od Federera, i sigurno da još ima vremena vratiti se u formu iz najboljih dana...

Komentara 32

DU
Deleted user
15:09 13.03.2018.

Jesam zinuo na prvoj slici al ne od straha protivnika već ovih što vrše testiranja

KA
kajinx
17:16 13.03.2018.

Možda bi mu pomoglo magareće mlijeko?

DU
Deleted user
17:17 13.03.2018.

Čujem da ovaj Hrvat Rimac što je zapanjio svet ima neku dodatnu energiju u vidu ćelija koje se ugrade pod kožu a ne ostavlja tragove tu vidim neki tračak nade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije