Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I ON JE SAMO ČOVJEK

Novak Đoković nakon poraza nije uspio zaustaviti suze: Bit će teško ovo zaboraviti...

Foto: Screenshoot/YouTube
1/9
13.09.2021.
u 08:54

– Medvjedev je igrao nevjerojatno dobro i pogađao sve što je naumio. Čestitam mu na pobjedi i bez obzira na to što je to za mene teško, sretan sam zbog njega, zaslužio je ovo.

Danilo Medvjedev pobijedio je Novaka Đokovića u finalu US Opena, ali Srbin je svejedno glavna priča nakon meča jer je propustio postati tenisač s najviše Grand Slam titula u povijesti, ali i jedini koji je osvojio kompletni Grand Slam u jednoj godini – sva četiri turnira.

Da je i sam svjestan toga što je propustio, potvrdio je tijekom samog meča. Razbio je reket, vikao na sebe samog, a u jednom trenutku se slomio i zaplakao ispod ručnika, što su kamere uspjele snimiti.

Tennis: US Open Sep 12, 2021; Flushing, NY, USA; Novak Djokovic of Serbia smashes his racket after losing a point to Daniil Medvedev of Russia in the second set of the men's singles final on day fourteen of the 2021 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Robert Deutsch-USA TODAY Sports Robert Deutsch
Foto: ROBERT DEUTSCH/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Ovaj put imao je čak i američku publiku uz sebe, što dosad nije bio slučaj. Bodrili su ga, pljeskali, svim srcem željeli da postigne ono što nijedan tenisač prije njega nije uspio. No i Đoković je samo čovjek...

– Srce mi je ispunjeno iako nisam pobijedio. Sve zbog vas koji ste učinili da se osjećam posebnim – obratio se publici nakon finala Đoković pa nastavio:

– Bit će mi teško zaboraviti ovaj poraz jer znam što sam propustio napraviti. Dao sam sve od sebe, ali noge mi nisu radile dobro, imao sam previše neprisiljenih grešaka, igrao sam praktički bez servisa, a Medvjedev je igrao nevjerojatno dobro i pogađao sve što je naumio. Čestitam mu na pobjedi i bez obzira na to što je to za mene teško, sretan sam zbog njega, zaslužio je ovo.

Tennis: US Open Sep 12, 2021; Flushing, NY, USA; Novak Djokovic of Serbia (L) is overcome with emotion during an interview with ESPN hist Chris McKendry (R) during the trophy ceremony after his match against Daniil Medvedev of Russia (not pictured) in the men's singles final on day fourteen of the 2021 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Robert Deutsch-USA TODAY Sports Robert Deutsch
Foto: ROBERT DEUTSCH/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Pod pritiskom se Nole raspao i na Olimpijskim igrama.

– Bio je to jedan od takvih dana – osvrnuo se kratko pa se još jednom sjetio publike:

– Dirnuli ste mi dušu, nikad se ovako u New Yorku nisam osjećao, hvala na podršci i svemu što ste napravili za mene, volim vas.

U konačnici, priliku za 21. Grand Slam titulu imat će u Australiji za nešto više od četiri mjeseca, no s 35 na leđima, koliko će imati uskoro, pitanje je hoće li doći na korak do kompletiranja Grand Slama. A ne može se isključiti ni to da Rafael Nadal neće osvojiti bar još jednu titulu do kraja karijere. Za Rogera Federera manje je vjerojatno da će uspjeti dalje od trenutačnih 20.

>>> Roger Federer uživao na Jadranu

Komentara 22

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
09:21 13.09.2021.

Nije se igralo 5 sati pa da dobije Rusa na jaču drogu.

MD
mala_domejana
09:12 13.09.2021.

Jedva sam ugledao ovaj članak skriven u trećem redu. Da je pobijedio bio bi preko cijele naslovnice. Redakcija tuguje.

Avatar Croatino
Croatino
09:18 13.09.2021.

Nisam neki obozavatelj Djokovica ali covjek je prijatelj Hrvatske, boravi cesto ovdje, ne mijesa politiku i sport i cak je navijao na nasu reprezentaciju na SP-u. Ako nije vec sada najbolji tenisac ikad, onda je sigurno medju prva tri, a to je uspjeh na kojeg on i njegovi mogu biti ponosni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije