Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Nova plava obrana jeftinija i mlađa 44 godine

Dejan Lovren
Marko Lukunić
24.11.2009.
u 08:30

Zdravko Mamić nedavno je najavio da će smanjiti proračun kluba u kojem se najviše novca troši na igrače. I riječi pa i djela Dinamova trenera Krunoslava Jurčića u posljednjem kolu potvrdila su da se plavi okreću mlađim i mnogo jeftinijim igračima.

Jurčić je u Karlovcu izveo obrambenu četvorku, najdelikatniji dio momčadi, koja zajedno ima 81 godinu. Ti dečki (Tomečak, Barbarić, Lovren, Ibañez) čak su 44 godine mlađi od donedavne udarne postave (Etto, Kovač, Bišćan, Cufre) koja zajedno ima 125 godina. I klinci su igrali vrlo dobro, doduše protiv Karlovca koji nije bio ozbiljnija prijetnja. Ta je obrana jeftinija od tzv. udarne za gotovo dva milijuna eura godišnje. A toliko slabija nije, ako je uopće slabija.

I u drugim linijama plavi imaju rješenja, mlade igrače iz svoje škole.

– Ne dijelim igrače na stare i mlade, trebaju igrati najbolji, a koji su to, zna trener. Doduše, Dinamo je toliko uvjerljiv u HNL-u da može i mnogo eksperimentirati – kaže Marko Mlinarić koji je sa 17 i pol godina ušao u prvu Dinamovu momčad.

– Prvi me stavio Vlatko Marković, a punu afirmaciju doživio sam kod Ćire. Tako mladi počeli su igrati i Cico Kranjčar, Štef Deverić... – prisjeća se Mlinka.

Da bi se okrenuli svojim klincima, u Maksimiru bi morali dobro odriješiti kesu da bi isplatili svoje skupe igrače koji nisu pokazali da su pojačanja, da su igrači koje treba tako skupo platiti. Balaban i Šokota zasad vode po isplatama za prijašnji raskid ugovora. Boško je navodno dobio 600, a Tomo 500 tisuća eura. Slijedi Koch sa 400.000, Guela sa 200.000, Hrgović sa 150.000 eura...

Kad bi se na gomilu stavilo koliko bi za raskid trebalo isplatiti Papadopoulosu, Ettu, Bišćanu, Sammiru... došlo bi se do ogromnog iznosa. Kovač će na ljeto možda u mirovinu, ugovor istječe i Anti Tomiću, Glavina će se vratiti u Vorsklu, a svi ostali imaju čvrste ugovore i neće otići za kikiriki.

Za početak je hvalevrijedna odluka da se pokuša s mlađima, ali prava križaljka morat će se brzo napraviti, složiti transfer-lista i nadati se da će netko posegnuti za igračima koje je postalo bezrazložno tako skupo plaćati.

Dinamo je jesenski prvak, iako je još daleko do kraja sezone. Još će po dvije utakmice igrati u prvenstvu, kupu i Europi. Jurčić s Mamićima u tim utakmicama može dodatno provjeriti klince, vidjeti koga treba od starijih ostaviti i složiti transfer-listu.

Dinamovi predstavnici danas će zbog Europe u Bruxelles. Dogovorit će ondje pojedinosti vezane uz utakmicu s Anderlechtom, žele da se ulaznice navijačima prodaju kao za Ajax, vaučerima.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
Kakma
10:56 24.11.2009.

Pricekaj,pricekaj ne idi pred rudu.Kad dodje ,ako dodje,Europa onda se bude vidjelo.Kad prime 5-6 komada od jedne prosjecne EU momcadi.

MA
matina
14:23 24.11.2009.

Nema u dinamu talenata takvi igraca ima u 5 njemackoj ligi to su sve karna igraci nemogu pobijedit ni NK:ZEPCE.kovac je jos za te igrace jos gospa sinjska i ona iz medugorija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije