Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet briljirali

Norveška uvjerljivo prošla Mađarsku i u polufinalu čeka Hrvatsku

Norveška
Foto: Reuters/PIXSELL
24.01.2017.
u 18:29

Norvežani su tako sasvim zasluženo došli do polufinala. U skupini su ostvarili četiri pobjede i izgubili samo od domaćina Francuske (28:31), da bi u osmini finala izbacili Červarovu Makedoniju

Rukometaši Norveške plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Francuskoj. Još jednom uvjerljivom predstavom došli su do novog velikog slavlja, danas je pala Mađarska (31:28) koja je u osmini finala izbacila olimpijskog pobjednika Dansku.

Norveška je utakmicu protiv Mađarske otvorila furiozno i povela 6:1, a nakon toga prednost je održavala, pa čak i povećavala u pojedinim trenucima. Već je na odmoru bilo jasno da prolazi dalje jer je vodila 17:10 te djelovala impresivno. U nastavku nisu dopustili da im se dogodi crna rupa i Mađari su se nakon toga raspali i samo se čekao kraj utakmice. U jednom trenutku Norveška je imala i deset razlike (26:16), tek se malo opustila na kraju kad je sve već bilo gotovo.

Hansen je bio najbolji u pobjedničkoj momčadi, postigao je šest pogodaka, a pratili su ga Sagosen i Tonnesen koji su postigli po pet. Kod Mađara je Gabor Csaszar postigao 11 pogodaka iz 14 pokušaja, ali ni to nije pomoglo njegovoj reprezentaciji.

Norvežani su tako sasvim zasluženo došli do polufinala. U skupini su ostvarili četiri pobjede i izgubili samo od domaćina Francuske (28:31), da bi u osmini finala izbacili Červarovu Makedoniju koju su pobijedili s deset razlike (34:24).

Pobjedom protiv Mađarske došli su do faze u kojoj će se boriti za medalju, a prva prepreka bit će im Hrvatska koja je pobijedila Španjolsku.

Komentara 2

TO
toljaga22
18:47 24.01.2017.

sami Hanseni u rukometu

ZO
zoca
19:47 24.01.2017.

Svedska ce vladati rukometom narednih 10 godina negdje to zapisite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije