Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOKA U RODNOM GRADU

Noka se loveći ribu odmarao u Mostaru

'POKBIH...MOSTAR...ZVONIMIR SERDARUSIC NOKA...SNIMIO BRACO SELIMOVIC'
'BRACO SELIMOVIC'
09.10.2009.
u 15:43

Zvonimir Serdarušić tvrdi da je izbornička klupa Slovenije za njega, i pored dugoga trenerskog iskustva u klubovima, jedno uistinu novo trenersko iskustvo.

Zvonimir Noka Serdarušić, trofejni stručnjak Kiela i jedan od najvećih rukometnih stručnjaka u svijetu, ovih se dana odmarao u svom Mostaru.

Psihološki odmor
U to vrijeme nastojao se vidjeti s prijateljima. Vrijeme nas je poslužilo i zajedno s njim uživali smo ispijajući kavu na mostarskom suncu.

- Ovo je za mene kratki psihološki odmor. Boravio sam neki dan na Neretvi u ribolovu, nažalost, ništa nisam ulovio - započeo je razgovor novi izbornik Slovenije i bivši trener njemačkog Kiela.

U ugodnom društvu s još nekoliko rukometnih radnika nezaobilazne su bile rukometne teme. Prvo se osvrnuo na svoju izborničku ulogu u Sloveniji. Za njega je to iskustvo, pored svih trenerskih godina, ipak bilo nešto novo.

- Cijeli staž kao trener imao sam drugačiji ritam, nego što ga imam sada kao izbornik Slovenije. To je jedno novo iskustvo za mene i za sada mogu kazati kako se u toj poziciji osjećam malo čudno. Još nisam ni sam siguran kako bi se postavio prema nekim stvarima, ali da nisam spreman bio na ovu ulogu, ne bih je prihvatio - dodao je Serdarušić.

Sljedeće okupljanje rukometne reprezentacije Slovenije zakazano je za 25. ovoga mjeseca.

- Prekratko ću vrijeme imati igrače na raspolaganju. Bit će to tek dovoljno da se upoznam malo s momcima i da napravimo prve treninge - dodao je rukometni stručnjak.

Zezao Karabatića
U svojoj karijeri čak 10 puta osvajao je titulu prvaka Njemačke, Ligu prvaka te još mnoge druge trofeje. Kaže da nikada nije bio u prilici razvijati mlade igrače.

- Na pozicijama na kojima sam radio tako nešto mi nije bilo dostupno. Normalno je da do mene dolaze informacije o darovitim igračima, ali jednostavno oni koji su dolazili do mene morali su odmah imati ono nešto talenta u sebi.

Čuvši za visoki poraz Montpelliera u Ligi prvaka od Constante, nazvao je Nikolu Karabatića.

- Jesi li igrao tu utakmicu? Jesi! Onda mi je jasno zašto ste izgubili - kroz smijeh kazao je Serdarušić.

Gotovo nijedan intervju Nikole Karabatića ne može proći, a da kao svoju rukometnu vodilju ne spomene Noku Serdarušića. On je još kao mladi igrač došao u njegovu momčad, a nakon toga razvijao se u jednog od najboljih svjetskih rukometaša.

- On je još mlad došao kod mene. Toliko smo toga prošli zajedno da smo razvili jedan poseban odnos. Često se čujemo. Za njega mogu kazati da je on jedna psihološki zdrava i jaka osoba te fantastičan rukometaš - kazao je Serdarušić koji je formirao jednog od najboljih rukometaša ikad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije