Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODNOSE PRIJAVU INSPEKCIJI

Nogometni sindikat: Na sjednici ZNS-a je bio nelegitimni predstavnik

Zagreb: U Kostošiji se održava 7. Kamp za profesionalne igrače bez ugovora
Marin Tironi/PIXSELL
08.12.2023.
u 16:28

Ukoliko cilj ZNS-a nije da se čuje glas stvarnih predstavnika igrača, neka onda odredbe Statuta prilagode svojim željama i izaberu “svog pajdu” umjesto predstavnika udruženja nogometaša, tj. neka stvari nazovu pravim imenom - navode iz HUNS-a

Zagrebački nogometni savez je ovoga utorka, 5. prosinca, u hotelu Westin održao treću redovnu skupštinu. Nekoliko dana poslije oglasili su se iz Hrvatske udruge 'Nogometni sindikat' te tvrde kako je na skupštini sudjelovao nelegitimni predstavnik. Tekst priopćenja HUNS-a donosimo u cijelosti.

"Nakon što smo ukazali na prošlogodišnji propust na Skupštini ZNS-a, nažalost i ove godine se ponovilo isto, pozvan je nelegitimni predstavnik igrača u Skupštini ZNS-a te se slijedom navedenog događaja obraćamo javnosti.

GALERIJA Hajduk svladao Goricu i potvrdio naslov jesenskog prvaka

Zagreb: U Kostošiji se održava 7. Kamp za profesionalne igrače bez ugovora
1/8

Hrvatska udruga “Nogometni sindikat” broji više od 1400 članova/ica, trenutno školujemo 15 nogometaša i do sad je putem HUNS-a školovano više od 60 nogometaša, u 10 godina 200 nezaposlenih nogometaša sudjelovalo je na HUNS-ovom Kampu za igrače bez ugovora i pronašlo svoj angažman. Punopravni smo član FIFPRO-a (Svjetsko udruženje profesionalnih nogometaša), sudjelujemo u radnim skupinama FIFA-e, UEFA-e, Komisije EU i iza nas su brojni uspješni projekti.

Prema Statutu ZNS-a u čl. 34. st. 2. propisano je da Skupštinu ZNS-a, između ostalih, čini i jedan predstavnik udruženja sportaša-igrača.

VEZANI ČLANCI:

Na Skupštini održanoj 05.12.2023. kao predstavnik udruženja sportaša-igrača u ZNS-u sudjelovala je osoba koja nikad nije izabrana od strane HUNS-a, jedinog udruženja nogometaša (koji je registriran u Gradskom uredu za opću upravu u Gradu Zagrebu).

Cilj HUNS-a nije sjedenje u Skupštini bilo koje organizacije, naš cilj i zadatak je da se čuje glas stvarnih predstavnika igrača. Međutim, ukoliko to nije cilj i ZNS-a, neka onda odredbe Statuta prilagode svojim željama i izaberu “svog pajdu” umjesto predstavnika udruženja nogometaša, tj. neka stvari nazovu pravim imenom.

Slijedom navedenog, prisiljeni smo podnijeti prijavu nadležnoj sportskoj inspekciji s obzirom na nezakonit saziv predmetne Skupštine."

VIDEO Još jedna skupina Boysa odvedena je sa suda nakon iskaza

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije